Demonstratie 'Wij Zijn Hier' zaterdag in Centrum

De leden van Wij Zijn hier demonstreren zaterdag in de stad om aandacht te vragen voor de dag van de mensenrechten.

Het Parool
In 2014 liepen vluchtelingen in drie dagen van het stadhuis in Amsterdam naar de Tweede Kamer in Den Haag om te protesteren tegen het kat-en-muis spel tussen gemeenten en Rijk. Beeld anp
In 2014 liepen vluchtelingen in drie dagen van het stadhuis in Amsterdam naar de Tweede Kamer in Den Haag om te protesteren tegen het kat-en-muis spel tussen gemeenten en Rijk.Beeld anp

Dat laat de groep weten op Facebook. Wij Zijn Hier bestaat uit een groep uitgeprocedeerde asielzoekers en vluchtelingen. Hoewel ze opvang zouden kunnen krijgen in de bed-bad-broodvoorzieningen van de gemeente, nemen ze hier geen genoegen mee.

Nuttig
"Wie kan er nou overdag op straat leven en vanaf daar aan een toekomst werken? Snappen mensen dan niet dat je helemaal niet op zoek bent naar een bad en een bed maar dat je gewoon wil leven net als iedereen? Dat je je nuttig wil maken in de maatschappij. Dat je ergens thuis wil komen 's avonds met het gevoel iets gedaan te hebben. Dat je je eigen brood wilt verdienen. Dat het helemaal niet gaat om opvang maar om menselijke waardigheid," schrijven zij op hun website.

Om aandacht te vragen voor hun situatie, demonstreert de groep op zaterdagochtend om 11.00 uur bij het Wereldhuis aan de Nieuwe Herengracht. Vanaf daar zullen ze in een optocht door de stad lopen.

Lees ook: Akkoord of niet, in Amsterdam zullen geen mensen op straat slapen [+]

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden