Plus

Deliveroo zet topkoks in eigen keuken in Oost

Alles draait om snelheid in de nieuwe keukens van ­Deliveroo. De maaltijdbezorger werkt samen met ­bekende koks, die snel leverbare maaltijden gaan bereiden. "We kunnen nu makkelijker inspelen op de wensen van onze klanten."

De keuken van Deliveroo in Mooie Boules in Oost Beeld Jesper Boot

In een gerenoveerde loods aan het Zeeburgerpad zit de eerste jeu-de-bouleshal van Nederland, Mooie Boules. Daarin zijn twee kleine keukens ingebouwd: de één bemand door personeel van Ron Blaauw, de ander door medewerkers van Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van onder andere Baut en restaurant C.

De koks bereiden uitsluitend maaltijden voor Deliverooklanten en ­bezoekers van Mooie Boules. Die moeten vooral snel en gemakkelijk op de fiets te vervoeren zijn. "Want één minuut extra wachten maakt echt een verschil bij een warme maaltijd," zegt een maaltijd­bezorger.

Honderden bestellingen
Daarmee zijn de kaarten opnieuw geschud door Deliveroo. Waar het voorheen simpelweg eten ophaalde bij andere restaurants, produceert het bedrijf nu samen met topkoks ­eigen maaltijden. Dit concept is door de maaltijd­bezorger al getest in Londen.

In Amsterdam-Oost is de testfase twee weken geleden begonnen. Stijn Verstijnen, directeur van Deliveroo Nederland, is positief verrast. "Ik had niet gedacht dat we zo goed zouden verkopen." Met dit nieuwe platform, dat het bedrijf Editions noemt, schat het bedrijf flink te groeien. In andere landen steeg de omzet 400 procent. In Amsterdam kwamen de eerste week al honderden bestellingen binnen. "Blijkbaar is er vraag naar."

Mooie Boules, met op de achtergrond de keukens Beeld Jesper Boot

De twee keukens bieden zes verschillende maaltijdconcepten aan. Van proteïnebowls - een kom gevuld met granen of zaden, groente en een eiwitbron als garnalen of kip - tot pitabroodjes en Indonesische maaltijden. "Nu we samenwerken met koks kunnen we makkelijker inspelen op de wensen van klanten."

Ideale leerschool
Ook de eigen medewerkers gaan erop vooruit. In het pand is een plek ingericht voor de fietsbezorgers, compleet met koffiemachines, water en drie ijzeren klapstoeltjes waarop ze kunnen wachten op de volgende maaltijd om af te leveren.

Chef-kok Van der Eerde wil nog meer uit het nieuwe concept halen. "Het is een ideale leerschool, minder hectisch dan in een echt restaurant. Ik wil hier mensen opleiden: huismoeders of boefjes van de reclassering. Ik kan ze een worst voorhouden: als je het hier goed doet, mag je in een van mijn andere restaurants werken."

Voor Verstijnen komt dat als een verrassing. "Ach," zegt hij, "wie voor ons kookt, maakt me niet uit. Als ze maar goed werk leveren."

De maaltijden worden alleen nog ­bezorgd in Amsterdam-Oost. Wanneer elders in Amsterdam vestigingen worden geopend, is nog niet bekend.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden