Update

Defensieminister: oplossing loon militairen

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert is 'vastberaden' tot een structurele oplossing over het loon van medewerkers van Defensie vanaf 2014 en verder te komen. Dat heeft de bewindsvrouw woensdag laten weten, na berichtgeving in De Telegraaf.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert voor aanvang van de indienststelling van het patrouilleschip Friesland in Den Helder. Beeld anp
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert voor aanvang van de indienststelling van het patrouilleschip Friesland in Den Helder.Beeld anp

Die schreef dat de minister heeft toegezegd dat alle militairen vanaf volgend jaar alsnog gecompenseerd worden voor het inkomensverlies tot 5 procent, dat ze lijden door de nieuwe Wet uniformering loonbegrip (WUL).

'Het kan niet zo zijn dat militairen harder worden geraakt dan anderen. Linksom of rechtsom, we vinden een oplossing om de ongewenste loonderving vanaf 2014 op te lossen', zegt de minister.

Jan Kleian van de bond voor Defensiepersoneel ACOM noemt de oplossing van de minister in een reactie 'niet structureel en uit eigen middelen en dus: FOUT'.

Bij Defensie werken ruim 44.000 militairen en ruim 18.000 man burgerpersoneel. Het conflict over het loon komt voort uit de invoering van de Wet uniformering loonbegrip (WUL). Die heeft gevolgen voor het loon van alle Nederlanders. Burgers gaan er maximaal 1,5 procent op voor- of achteruit. Voor militairen ligt dat anders: zij zouden tussen de 1,2 procent en 4,8 procent moeten inleveren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden