Oproep

Deel uw herinneringen aan Van der Laan met ons

Burgemeester van alle Amsterdammers, nooit te druk voor een foto of een praatje met een toevallige passant. Heeft u een herinnering aan uw burgemeester? Wij horen 'm graag.

Burgemeester Van der Laan tijdens de Gay Pride in 2016 Beeld anp
Burgemeester Van der Laan tijdens de Gay Pride in 2016Beeld anp

Heeft u de burgemeester ooit ontmoet of draagt u een bijzondere herinnering aan Van der Laan mee en wilt u die met ons delen?

Mail dan uw verhaal in maximaal 300 woorden naar vanderlaan@parool.nl. Het liefst met een foto. Vermeld daarbij ook uw volledige naam, woonplaats en leeftijd.

Een selectie van de verhalen verschijnt op Parool.nl en in de krant.

Zie ook

- Burgemeester Eberhard van der Laan werkte maandenlang door, ondanks zijn ziekte. Hij deelde uit, incasseerde. Hij was kwetsbaar en scherp: De laatste maanden van Van der Laan als burgemeester.

- Geliefd was hij altijd al, maar nadat Van der Laan meldde dat hij ziek was steeg zijn populariteit tot ongekende hoogte: De burgemeester die een volksheld werd.

- Een burgervader die geliefd was bij alle Amsterdammers, maar ook een harde bestuurder die werd gevreesd door zijn ambtenaren. Joviaal en charmant, maar soms ook bot en bloedchagrijnig. Een straatvechter met een hekel aan verliezen: Amsterdam is zijn geliefde, integere doordouwer kwijt.

Eberhard van der Laan, de bepalende momenten uit zijn leven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden