Deel Kinkerstraat wordt eenrichtingsverkeer

In een deel van de Kinkerstraat wordt volgend jaar eenrichtingsverkeer ingevoerd. Tussen de Bilderdijkstraat en de Nassaukade kunnen auto's straks alleen de stad in rijden. Ook de rest van de straat gaat op de schop.

Ook de rest van de straat gaat op de schop. Beeld Maarten Steenvoort
Ook de rest van de straat gaat op de schop.Beeld Maarten Steenvoort

Volgens de laatste planning vindt de herinrichting plaats van maart tot en met augustus 2016. Bij de nieuwe inrichting komt er eenrichtingsverkeer voor auto's die de stad ín rijden. Die auto's zullen op de trambaan gaan rijden.

Parkeren
Een woordvoerder van stadsdeel West laat weten dat 46 parkeerplekken verplaatst worden naar een garage bij De Hallen. Dit is besloten nadat uit onderzoek bleek dat slechts zeven procent van klanten van winkels met de auto komt. Het aantal fietsparkeerplekken gaat van 40 naar 190.

Doordat auto's op de trambaan gaan rijden, komt er meer ruimte vrij voor brede trottoirs aan beide kanten. Op de stoepen komen bakken met boompjes en zitranden te staan. Het stadsdeel wil na de herinrichting gaan kijken of er een maximumsnelheid kan worden ingevoerd van 30 kilometer per uur, in plaats van 50 kilometer per uur.

Omwonenden en ondernemers hebben met het stadsdeel overleg gepleegd over de herinrichting. Mensen die het niet eens zijn met de plannen, kunnen zich tot en met woensdag melden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden