PlusNet Open
De zalige geur van pecan-karameltaart, vlak naast de Albert Cuyp
Waldo Chocolade en Patisserie heeft een tweede vestiging geopend, naast de Albert Cuypmarkt.
Wie binnenloopt bij de nieuwe vestiging van Waldo Chocolade en Patisserie, vlak naast de Albert Cuypmarkt, wordt verwelkomd door – in dit geval – de zalige geur van versgebakken pecan-karameltaartjes die net uit de oven komen. De geur voelt, samen met de huiselijke sfeer van de zaak, als een warme omhelzing. De ideale plek dus om na een wandeling over de markt even op te warmen.
Ook de bakgeluiden vallen op bij binnenkomst: beslag dat wordt geklopt, het suizen van de hete oven en het breken van chocolade. Alles wordt, achter de toonbank, vers in de winkel gebakken.
In de glazen vitrine vind je een groot assortiment aan lekkernijen: verschillende soorten chocoladebrokken, brownies, eclairs, scones en minitaartjes. Best lastig kiezen, maar daar heeft banketbakker en eigenaar Waldo Weijsenfeld (37) een oplossing voor: “We hebben een speciale aanbieding van vier taartjes voor 13 euro. Klanten snijden de taartjes dan vaak in vieren, zodat ze van elke soort een beetje kunnen proeven.”
Vooral de pecan-karameltaartjes en brownies lopen storm. “Mijn eigen all-time favorites zijn de lemon pie en de framboos pecan cheesecake (beide €3,50). Vooral omdat die erg leuk zijn om te maken,” zegt Weijsenfeld.
Met de open keuken wil hij graag laten zien hoe alles wordt gemaakt. “Wanneer klanten in de ochtend binnenkomen, vind ik het leuk om te zeggen: ‘twee uur geleden was dit taartje er nog niet.’ Van de geur krijg je natuurlijk ook spontaan honger.”
Waldo Chocolade en Patisserie
Eerste Sweelinckstraat 14
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl.