De week van Britt Dekker

Dit is de week van Britt Dekker (20). Haar nieuwe programma 'Britt & Ymke en het mysterie van...' is begonnen en Britt viert Koninginnedag in Amsterdam.

Tekst Corinne van der Velden fotografie William Rutten

De pagina zoals gepubliceerd in PS van de Week met het interview met Britt Dekker is hier te vinden.

Vind je het vervelend dat je wordt neergezet als dom blondje?

"Het maakt me niet uit. Ik heb een contract bij RTL5 en ik heb een wereldreis gemaakt. Kom op zeg, wie is er dan dom?"

Die wereldreis maak je in je nieuwe programma 'Britt & Ymke en het mysterie van...'. Waar gaan jullie zoal naartoe?
"Dat mag ik niet zeggen, maar vorige week zijn we in Mexico geweest.
Dat was cool, want we hebben met vier echte Maya's gesproken. Ze droegen een wit gewaad en hebben lang, golvend haar. Ze lijken een beetje op indianen."

Wat is het gekste dat je tijdens die reis hebt meegemaakt?
"De kruisigingen in de Filipijnen. Ik zag daar een spijker door iemands hand gaan! En ik heb bij koppensnellers geslapen in Borneo.
Dat zijn mannen die je hersens opeten en denken dat ze dan slimmer worden. Als ik dat soort dingen mag doen, word ik geprikkeld en denk
ik: dit is vet. Ik blijf dan gewoon doorpraten en hardop denken. Dat is volgens mij de televisie die RTL wil."

Is je leven veranderd nu je BN'er bent?
"Ik woon in Purmerend en daar zegt iedereen elkaar gedag. Nu ik op televisie ben, gebeurt dat me in heel Nederland. Maar er is niet veel veranderd, want ik ga nog elke dag naar Jack, mijn paard. Ik had niet verwacht dat ik bekend zou worden. Toen ik werd gevraagd voor Echte meisjes in de jungle, dacht ik: cool, ik ga naar Suriname. Ik was alleen nog maar in Friesland op vakantie geweest."

Zou je in Amsterdam willen wonen?
"Nee. Ik vind het fijn bij mijn ouders. Ze zijn gescheiden, maar ik woon nog bij allebei. Op mezelf wonen lijkt me niks. Dan zit je in je eentje thuis en hoor je 's avonds allemaal enge geluiden."

Ga je wel eens uit in Amsterdam?
"Elke donderdag ga ik naar Bar Italia op het Rokin. Ik kan niet meer zo goed uitgaan, want mensen willen een foto of doen vervelend omdat ze dronken zijn. In Bar Italia gebeurt dat niet en daar zijn ook leuke jongens. Ik heb geen vriendje. Ik ben soms bang dat ze me alleen maar leuk vinden omdat ik op tv ben."

Met wie ga je uit?
"Ik ga bijna altijd met Lenneke, mijn manager. Daarna blijf ik vaak bij haar slapen op de Overtoom. Lenneke is een soort muurtje voor mij. Ze wijst sommige aanvragen af, want ik kan moeilijk nee zeggen."

Wat doe je op Koninginnedag?
"Ik ga naar Amsterdam en wil sowieso op een boot. Vorig jaar ben ik gaan lopen over de grachten. Dat was echt niet te doen. Er kwamen opeens allemaal mensen om me heen staan. Ik was toen nog niet zo bekend, dacht ik, want ik had alleen Echte meisjes in de jungle gewonnen. De politie heeft me weggehaald van al die mensen. Een bootje is veiliger."

Is er deze week een dag waar je tegenop ziet?
"Op dinsdag en woensdag heb ik rijles. Ik heb nu 26 lessen gehad en ik wil mijn rijbewijs halen. Ik weet van mezelf dat ik het kan, want het rijden gaat heel goed. Ik heb op wereldreis ook vaak auto gereden. Op de savanne tussen de giraffen kennen ze toch geen rijbewijs."

Wat doe je de rest van de week?
"Vrijdag heb ik een optreden. Dan zing ik mijn nummer Fucking vet en zet ik wat handtekeningen. Optreden vind ik supereng. Ik ben liever één van de massa dan dat ik in mijn eentje op het podium sta."

Wat is het ergste dat er dan kan gebeuren?
"De tekst vergeet ik altijd, dus dat is niet zo erg. Het ergste lijkt me dat ineens al die duizenden mensen weglopen. Dat gebeurt natuurlijk niet, want ze zijn aan het feesten. Maar dat lijkt me toch heel eng."

Maak je wel eens expres een domme opmerking?
"Nee. Ik ben echt mezelf. Waarom zou ik expres dom doen? Als je je al anders voordoet, doe dan expres slim." (Corinne van der Velden, fotografie William Rutten)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden