Schuim

De vrolijkste borrel van het jaar

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: lenteborrel Westergasfabriek.

Liselore van der Heijden, de nieuwe Westergasfabriek­directeur: 'Vernieuwing en de lente gaan samen.' Met Jurjen Hesseling (JUR) en Maartje Nelissen (Food Line-up). Beeld Schuim

Het is benauwd in de stad. Op de stoep wordt gevit tegen een man die te dichtbij langsloopt met zijn hond. Op het fietspad voegt een vrouw iets te scherp in en dat krijgt ze te horen in woord en bel.

Misschien was het ook wat krap, maar twee dagen geleden was dat glimlachend opgelost. Ook in de tram staan mensen veel meer in de weg dan anders. Zuchten, steunen, chagrijn.

Laat dat onweer in godsnaam snel toeslaan. Dan kunnen we weer een beetje normaal doen tegen elkaar.

Op deze momenten van benauwdheid voor de storm, na dagen van hitte, is Amsterdam als Koningsdag rond 19.00 uur. Opeens is het niet meer gezellig.

En dan ben ik ook nog op weg naar, volgens de organisatie zelf, de vrolijkste borrel van het jaar: de lenteborrel van de Westergas­fabriek. Er worden goede zorgen voor de inwendige mens beloofd.

Bij de ingang word ik inderdaad meteen opgevangen door een man met een welkomsthapje, gemaakt van enkel Nederlandse ingrediënten.

"Wij zijn van Food Union, en níet van Food Line-up."

Ik informeer of daar nog grote controverse tussen bestaat dan, want zulk weer is het.

Maar nee, Food Line-up organiseert het geheel en zij van Food Union verzorgen een van de vele foodstandjes.

De bar dan maar.

Ik lees Nojito.

Ik lees nog een keer, maar ik lees toch echt Nojito.

Tegen beter weten in vraag ik of alle cocktails, want het zijn er zes, echt alcoholvrij zijn. Jazeker, vandaar ook de naam Nojito. Hij is wel gemaakt van wilde munt.

Ik wist niet dat er anders tamme munt in mijn mojito zat en ik zie opeens het hier ook niet zo snel ontsporen in de gezelligste borrel van het jaar.

Ik wandel naar buiten met mijn wildemuntlimonade. Daar vallen de eerste druppels op mijn kale klets. Ik voel zulke dingen als eerste.

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic

Naast me hoor ik: "Mijn vader belde. Er komen hagelstenen. Zullen we de auto in de parkeergarage zetten?"

Ik heb ook al mijn petje niet bij me. Snel naar binnen. Daar wordt me een bakje quinoa aangeboden.

Bij de Chef's Table serveren ze paarse noedelsalade, maar ook koude witte wijn. Laat ik daar maar even plaatsnemen.

"De noedelsalade komt later," zegt de barman. Ik zeg dat een glas witte wijn ook goed is.

Het is kwart voor zeven als het buiten begint te donderen, en kijk daar - een flits.
Ik glip eerder weg, zuinig als ik ben op mijn kale hoofd, en ben net op tijd thuis, semidroog. Daarna barst het los.

Opluchting.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat lenteborrel Westergasfabriek
Waar Zuiveringshal West, Pazzanistraat
Wie Liselore van der Heijden, Maya en Ton Meyer, Lisca Stutterheim, Maartje ­Nelissen, Jurjen Hesseling, Paul Nieuwenhuizen, Marco Lemmers, Frans Stuy
Wanneer dinsdag 29 mei, 17.00 tot 19.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer **
Hans liep zelf ook hardop te mopperen op een zebrapad

Kermiskoning Frans Stuy oefent trompet voor het Jor­daanfestival. 'Ik zit op vijftig procent.' Met founding mother Maya Meijer en Paul Nieuwenhuizen (Stadsdeel West). Beeld Schuim
Ton Meijer, founding father van het Westergasterrein, en Marco Lemmers (Conscious Hotels). 'Maak er iets moois van.' Beeld Schuim
De nieuwe aandeelhouder Studio Stutterheim: Eveliene Schurer, Jet Maarse, Lisca Stutterheim en Kim Kuipers. Of zoiets. Verkeerde naambordjes en niks zeggen. Lachen. Beeld Schuim
Roel Bukkum en Wierd Hijlarides van beveiliging, Ben Atsma van EHBO en Ali Janshaid van schoonmaak. 'Dan heb je de belangrijksten van het hele park.' Beeld Schuim
Het gaat goed met Brownys Event Production. Julian Portier, Bram van Beek, Kirsten Schotema en Frederieke Sanders van Traa, net terug uit Ibiza. 'Wat waren we uit, hè.' Beeld Schuim

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden