Bezorgtest

De vleesloze burger van Queens is lekkerder zonder sla en broodje

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Queens.

De vleessmaak is briljant nagebootst. Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Het blijft lastig om vlees echt goed na te bootsen, zoals ik in mijn eerdere recensie over vegan kebab al eens schreef. Gelukkig blijven producenten het proberen. Zo zijn in Amerika de burgers van Beyond Meat een gigantische hype; met plantaardige producten die qua smaak én textuur op vlees lijken, proberen ze ook carnivoren te enthousiasmeren. Thrill Grill had tot voor kort de exclusieve rechten van Beyond. Inmiddels is daar een concurrent bijgekomen: Queens in de Laurierstraat.

Wat biedt het menu?
Er zijn zes soorten burgers, alle met dezelfde vleesloze Beyond-patty (schijf). Alleen de toppings variëren, zoals een cheeseburger en een optie met kimchi en wasabi. Er is ook een aantal bijgerechten, zoals 'loaded fries': een soort kapsalon, maar dan met veganistische döner.

Al heeft het niets met het eten te maken, ik moet toch melden dat ik de afbeeldingen - foto's van burgers met een leren zweep en een masker in SM-stijl - een beetje vreemd vind.

Tijd om te kiezen!
Ik bestel The Queens Classic (€9,95) met gegrilde en gebakken ui, rode ui, augurk, sla, tomaat, komkommer, mosterd en ketchup. Alles is '100% vegan', dus het broodje ook. Als bijgerecht kies ik de aardappel wedges (€3,95).

Ik ben benieuwd...
Alles wordt snel en goed verpakt geleverd, alleen staat er Vegan Burger Brothers op de verpakking. Na wat googelen zie ik dat die op hetzelfde adres als Queens zijn gevestigd. Waarom twee namen? Maar ik ben er om te proeven, niet om de onderzoeksjournalist uit te hangen. Over de patty kan ik kort zijn: fantastisch. De vleessmaak is briljant nagebootst, het lijkt zelfs te 'bloeden'. Knap, hier zou ik wel een stapel van in mijn koelkast willen hebben (supermarkten, lezen jullie mee?).

Beeld Monique van Loon

En verder?
De beloofde rode ui en komkommer missen. Het mooie blad sla op de foto blijkt in realiteit een voorgesneden slamix met saaie ijsbergsla, radicchio en witte kool. Ik vind één sneu zongedroogd tomaatje. Ketchup en mosterd vind ik prima bij een goedkope snackbarburger, maar voor dit geld verwacht ik een spannendere saus. Het ergste: het broodje is zacht en smaakloos. Een burger bun hoor je altijd even te toasten of grillen, voor de smaak en om zompigheid tegen te gaan. Zonde.

De aardappeltjes zijn prima, maar missen zout. Kortom: de ingekochte vleesloze basis uit Amerika is top, maar Queens mag die wel wat beter aankleden.

Trek? Lees hier meer bezorgtesten.

Restaurant Queens (Beyond Burger)
Open ma-zo 11.00 tot 23.00 uur
Bestellen via UberEats en Deliveroo
Prijs €13,90 voor burger en aard­appeltjes
Aanrader de vleesloze patty is top, maar de rest is niet zo best

De aardappeltjes zijn prima, maar missen zout. Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden