Bezorgtest

De tosti's van de Tosti Club komen met gouden korst aan

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: The Tosti Club.

Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Er zijn twee soorten thuisbezorggerechten die me verbazen. Allereerst de categorie 'dat komt vast nooit goed aan', zoals ijs of taart. En dan is er de categorie 'waarom zou je dit in godsnaam bestellen en niet zelf maken'. Wat mij betreft tikt de tosti beide vakjes aan.

U raadt het al: dat moet getest worden. En wel bij The Tosti Club aan de Albert Cuypstraat, van Brabantse origine, met reeds acht andere vestigingen door het land.

Wat biedt het menu?
Naast de klassiekers kaas, ham-kaas en Hawaii, staan er ook spannendere combinaties op de kaart. Sommige klinken aantrekkelijk (kipfilet met pindakaas en sambal), andere een tikje maf (gerookte zalm, belegen kaas, tzatziki, ­wasabi en rode ui). Ik ben een beetje behoudend - ik spreek graag nog eens een hartig woordje met de uitvinder van de combi kaas en vis.

Er zijn ook ontbijtgerechten, gewone broodjes, soep en zelfs een burger te bestellen. Schoenmaker, blijf bij je tosti, zou ik zeggen.

Wat gaat het worden?
Uiteindelijk belanden de klassieke ham-kaastosti (€5,50) op bruin brood en de Italian veggie tosti (€6,25) op wit in mijn winkelmandje. De prijzen vind ik echt hoog, dus ik verwacht dat ze goed ingepakt, warm en verrassend van smaak aankomen.

Spannend.
Hoezeer ik ook had verwacht zo'n bezorgtosti belachelijk te moeten gaan maken: ze zijn écht heel goed. Grote broodjes, netjes verpakt in elk een eigen doosje, met ­extra bakpapier ertussen om het overtollige vet op te vangen. Daar is over nagedacht en dat doet me deugd.

Ook vind ik in de tas twee sachets Heinz ketchup en twee zakjes tostisaus, servetjes en een Tosti Club-stempelkaart (met twee stempels).

Maar het gaat natuurlijk om de smaak.
Die is méér dan in orde. Flink dik gesneden brood van goede kwaliteit, stevig beboterd en op de plaat gebakken, waardoor er een gouden korst is ontstaan. Royaal belegd met prima ingrediënten; de mozzarella van het Italiaanse broodje is wat fabrieksmatig, maar de jonge Beemster smaakt super.

De tostisaus, huisgemaakt in Breda, is een mooie mix van zoet, zuur en pittig. Ik dip mijn tosti normaal nooit in saus, maar nu is het een geslaagde aanvulling.

Niets te zeuren dus?
Over het eten niet, maar jongens: check alsjeblieft het menu even op spelfouten. Salasa, ruccola, Jhon West: dat is echt slordig.

Lees hier onze andere bezorgtesten.

Restaurant The Tosti Club
Open ma-zo 9.00 tot 17.00 uur
Bestellen via UberEats
Prijs €11,75 voor 2 tosti’s
Aanrader Als je het geld er voor over hebt, absoluut!

Beeld monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden