Jaaroverzicht

De top 10 koffieautomaatnieuws van 2014

Soms zijn er van die nieuwtjes waarvan je je afvraagt: waarom lees ik dit? En: waar gaat dit over? Maar het leest wel heerlijk weg en ze doen het goed bij de koffieautomaat. Hier de top 10 van het afgelopen jaar.

Sophie van Oostvoorn
null Beeld anp
Beeld anp

1. Dave Roelvinkgate
Een ware 'gate' was er rond Roelvink junior. In augustus werd Dave opgepakt na een feestje bij een meisje thuis. Hij zou sieraden hebben gestolen. En als klap op de vuurpijl kwam ook nog een filmpje online waarop de gastvrouw wat onzedelijke handelingen bij hem pleegde. Maar ook hij kwam er beter uit, want hij maakte deze week bekend dat hij een carrière als dj ambieert. Dansen met Dave, Disco Dave: dat moet goed gaan.

2. Onno Hoes ging daten
Hij was dan wel een beetje jong, de jongen waarmee Onno Hoes aan het daten was, maar wie neemt dat hem kwalijk? Gewoon een verzetje na een huwelijk van dertien jaar. Dat moet toch kunnen? Kennelijk niet. Nadat een gesprek op Facebook uitlekte en PowNews een filmpje van de datende Onno uitzond, was het hek van de dam en trad de burgemeester van Maastricht af.

3. Waylon was weg
Een massale zoekactie volgde na de vermoedelijke verdwijning van Waylon. De zanger verdween van de aardbodem na het Eurovisie Songfestival. De geruchtenmolen draaide overuren: hij zou overrompeld zijn door het succes en zich aan de drugs hebben vergrepen. Maar hij bleek al die tijd gewoon thuis te zitten kniezen. Hij was afgehaakt. Inmiddels heeft hij de draad weer opgepakt. Hij bracht een nieuw album uit en zingt er weer vrolijk op los.

4. Badr Hari wordt overal aangehouden
Nadat hij zijn gevangenisstraf had uitgezeten, werd Badr Hari in Marokko en in Dubai aangehouden. Gelukkig werd begin vorige maand duidelijk dat zijn voorlopige hechtenis werd versoepeld en hij wat langer in cafés en restaurants mocht blijven hangen. Proost, Badr!

5. Gordon helpt Bram Moszkowicz
Dat deed menig hartje smelten. Moskowicz zat aan de grond en even leek het er zelfs op dat zijn complete inboedel geveild zou worden om de rekeningen bij de fiscus te betalen. Maar daar kwam Gordon, als een ware superman (neem even de tijd om dat voor u te zien) en trok z'n portemonnee. Zo kon Moskowicz toch hoog en droog de kerst in.

6. Martijn was verliefd
Eindelijk was Martijn Krabbé dan weer op z'n pootjes geland. Hij was zelfs verliefd. En niet op zo maar iemand, op Jacobien. Wie? Ja, dat was me er eentje. Toen het blijde nieuws naar buiten werd gebracht, verscheen daarop een tenenkrommend interview op internet uit de Grazia. Een 23-jarige socialite die niet wil werken, omdat het anders tekort zou doen aan haar creativiteit. Dus laat ze haar vader alles betalen. Of Martijn. Nadat de relatie op de klippen liep, bleef het stil rond Krabbé.

7. Yolanthe werd verkeerd belicht
Wat was het nou? Liet de actrice/presentatrice/voetbalvrouw wat aan haar gezicht doen of was het de belichting zoals ze zelf zei nadat ze bij 'RTL Late Night' niet al te best uit de verf kwam. Het kon er ook aan liggen dat ze niet goed opgemaakt was, want haar vaste visagiste was er niet en daar was het misgegaan. In dat geval zou de visagie én de belichting ook de mist in zijn gegaan bij het promotiefilmpje van de nieuwe, Turkse politiefilm waar ze in speelt en de trailer van 'Expeditie Poolcirkel'.

8. Gordon is alleen
Twee break-ups kreeg de zanger dit jaar te verduren. Het zat allemaal niet mee. Eerst werd een punt gezet achter de relatie met een yogaleraar en later bleek het ook niet te werken met de 'personal styler'. Och en wee. Gelukkig kon hij dit jaar wel starten met zijn eigen Graham Norton-achtige talkshow.

9. Peter Jan Rens verwacht tweede kind én gaat trouwen
In november bleek dat het tweede kind van Peter Jan Rens en zijn Virginia op komst is (ja, er was er dus al eentje). En eind vorige maand werd ook nog duidelijk dat meneer Kaktus in het huwelijksbootje stapt met zijn 42 jaar jongere vriendin. Wat een vreugde.

10. Patty ging trouwen en maakte ruzie met Albert Verlinde
De knalfuif van het jaar: de trouwerij van Patty Brard en haar Antoine trouwden twee keer. Een keer in Amstelveen en daarna op Ibiza, voor de voltallige Nederlandse (roddel)pers. De ruzie met Albert ging ook over de bruiloft, want volgens sommigen was die een beetje tegengevallen. Zo viel de toespraak van Gerard Joling niet in de smaak en werden de gasten aan hun lot overgelaten toen de tortelduifjes de pers te woord stonden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden