Column

De tien beste plekken om...

Ja, dames en heren, het loopt weer tegen het eind van het jaar en dus moeten lijstjes worden gemaakt.

Wie waren bijvoorbeeld de tien beste en slechtste politici? En welke politica heeft zich dit jaar het best geprofileerd of welke politicae vielen dit jaar meer op dan vorig jaar? En wat waren de vijf spraakmakendste politieke affaires van de laatste twaalf maanden?

Natuurlijk wil ik ook weten wie dit jaar de tien modernste Amsterdammers waren. Niet te verwarren met de tien beste Amsterdamse ondernemers. En ik wil ook graag weten wie de tien nieuwe topvrouwen zijn. Verder wil ik een lijst zien met de tien beste Amsterdamse allochtone vrouwelijke ondernemers van de laatste 365 dagen.

En trouwens: wat waren dit jaar de tien beste winkels in Amsterdam? Plus dat ik wil weten wat de tien beste, de tien goedkoopste en de tien duurste nieuwe producten waren.

Leuk toch? En dan wil ik ook heel graag het volgende weten. Wie waren de tien mooiste hoeren van Amsterdam? En wat waren de tien beste plekken om naar de hoeren te gaan?
Wat waren sowieso dit jaar de tien beste plekken om in Amsterdam vreemd te gaan? (Een lijst die al tien jaar wordt aangevoerd door het Bijbels Museum.)

En welke tien criminelen zetten dit jaar het meest om?
Ik wil ook wel een pagina zien met de tien mooiste lijken die dit jaar uit de Amsterdamse grachten zijn gevist. Maar nog mooier zou ik het lijstje vinden met de tien mooiste Amsterdamse moorden van dit jaar.
En ik wil zeker de lijst zien met de tien grootste Amsterdamse klootzakken van dit jaar. Zoals iemand mij ook een groot genoegen doet met een lijst met de tien gruwelijkste misdaden die dit jaar in Amsterdam zijn gepleegd en niet zijn opgelost.

En voor het overige het gebruikelijke spul: de tien gekste zelfmoorden in de stad van dit jaar en de tien absurdste ziektes van dit jaar. En natuurlijk ook de tien leukste nieuwe Amsterdamse woorden. In aanmerking komen: drijfpiel, reutleuger, schaamklotser, hoestoi en tokmeid.

Wie waren de tien mooiste hoeren van Amsterdam?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden