De School en Stedelijk Museum werken samen voor expositie

Voor een programma met kunst, muziek en performances slaan De School en het Stedelijk Museum voor eenmaal de handen ineen. En dat wordt een feestje.

Beeld uit een van de videowerken van Mohamed Bourouissa Beeld Mohamed Bourouissa
Beeld uit een van de videowerken van Mohamed BourouissaBeeld Mohamed Bourouissa

Komend jaar gaat De School verschillende exposities organiseren in de club aan de Dr. Jan van Breemenstraat in West. Te beginnen met de expositie van Mohamad Bourouissa in samenwerking met het Stedelijk Museum. De expositie met krachtige kleurenfoto's van jongeren in de buitenwijken van Parijs begint op 14 oktober en is tot en met 27 oktober gratis te zien.

Bourouissa maakt zijn foto's terwijl hij samenwerkt met de gemeenschap, in plaats van een afstandelijke benadering. De serie Légende over illegale sigarettenverkopers is te zien in de ruimte van De School.

Uitbundig
"Buiten het feit dat we kunstenaars de mogelijkheid bieden om kunst in een andere context te plaatsen, willen we ons publiek ook de mogelijkheid geven om geïnspireerd te raken en verrast te worden tijdens de nacht," zegt Kyara van Loenen, creatief directeur van De School. De openingen gaan een belangrijke rol spelen.

"Met Tijdgenoten willen we weer terug naar de tijd van The Factory, waar kunst uitbundig gevierd werd door verschillende mensen uit alle hoeken van de samenleving," aldus Loenen.

Tijdens de opening treden dj's Mairo Nawaz en Ray Fuego op en zijn er verschillende performances in het pand die de opening een feestelijk karakter moeten geven.

Mohamad Bourouissa: Légende, van 14 oktober t/m 27 november. Hier vind je meer informatie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden