PlusNet open
De Roode Leeuw is afgestoft, oma's stoofvlees onveranderd
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: brasserie De Roode Leeuw
De terrassen op het Damrak moesten van het gemeentebestuur weg, er moest meer ruimte komen voor de voetgangers.
Hotel en brasserie De Roode Leeuw, dat al sinds 1911 aan het Damrak is gevestigd, wilde graag de karakteristieke serre behouden. Met hulp van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan, die zich daar eind 2016 persoonlijk voor inzette, is het gelukt.
Vernieuwd
De voorheen witte serre is vervangen door een stalen uitvoering die de brasserie toegankelijker maakt. Toen bleek dat ook de fundering moest worden aangepakt, werd besloten de hele brasserie te vernieuwen. "Het was een echt oud-Hollands restaurant dat nodig moest worden vernieuwd," zegt manager Marcel Romein (51).
De Roode Leeuw
Damrak 93-94
+31 (0)20 555 0 666
www.brasseriederoodeleeuw.nl
Dat is gelukt, met een nieuw fris interieur, nieuwe keuken en receptie. In samenspraak met architect Evelyne Merkx is besloten de tafels en stoelen opnieuw te bekleden, zodat de bekende uitstraling van De Roode Leeuw overeind blijft.
Onveranderd
Op het vernieuwde menu staan vooral Nederlandse gerechten. Denk aan een hoofdgerecht als zuurkool, puree en worst (€20), en stoofvlees dat moet smaken zoals 'je oma het maakte vroeger' - maar dan wel met frietjes of gepofte rijst (€25). De Roode Leeuw mag dan vernieuwd zijn, sommige dingen blijven onveranderd.
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl
Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.
Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.