Hans van der BeekBeeld Artur Krynicki

De Reallife Instagram Filter, onthoud het

Schuim

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de opening van de gardenbistro Oriole. 

De oriole is een vogel, ­eigenlijk een heel alledaagse vogel en precies dat alledaagse, die toegankelijke ervaring, proberen ze neer te ­zetten in de nieuwe gardenbistro Oriole.

Ik heb even met de manager Food & Beverage van The Grand gepraat.

De oriole staat ook voor vrijheid en daarom zijn in de bistro én in de tuin zes vogels verstopt. Wie ze vindt, maakt kans op een etentje.

Je moet dan wel een foto van zo’n gevonden vogel op Insta zetten. Daarvoor liggen speciale Reallife Instagram Filters op de tafels. Dat is een plastic, doorzichtig plaatje, maatje A4, om doorheen te fotograferen. De juiste hashtags zijn al voorgedrukt, of een getekende vogelkooi met een luikje open, en even verderop een oriole.

Links onder in het filter staat een rondje van stippellijn: place thumb here. Ik verzin dit allemaal niet.

De Reallife Instagram Filter, onthoud het. Binnenkort is het een landplaag.

De nieuwe bistro staat vol planten. Dat is de nieuwe look-and-feel, maar het is ook handig om die vogels in te verstoppen. De eerste zie ik gelijk al, in een plantenbak bij de bar.

Erg goed verstopt is hij niet. Op paasochtend met geverfde eieren kom je er niet mee weg, ja, bij kinderen onder de twee misschien.

De tuindeuren staan open en de binnentuin van The Grand ziet er vrolijk uit met tafeltjes hier en lampen in de bomen daar. Een gardenbistro inderdaad.

Op het terras staat een schilderij op een ezel. Het doek is leeg, alleen met onderlaag, groen natuurlijk. Er staat #feelfree op. Wie wil, mag zijn creatieve bijdrage leveren.

Iemand schildert een boom, iemand een vogeltje, iemand een stralende zon, ik sla beleefd over en Telegraafcollega Willem Kool schildert zijn handelsmerk, #lifeiskool, helemaal rechts bovenaan, in fel rood.

Dat geeft de dingen wel een beetje weer.

Aan de rand van het terras ligt een bronzen vrouwbeeld in een waterbak. Ze ligt erbij alsof het niet helemaal goed met haar gaat, en naakt. Om haar heen drijven bakjes met bloemen en op haar bovenbenen zit, jawel, een oriole.

Mijn tweede.

Toch twijfel ik of ik de zes ga redden, en dat terwijl general manager Emmy Stoel ons allemaal oproept vooral niet te vergeten de gespotte vogels te delen op sociale media, liefst met filter natuurlijk.

“Minstens drie! Dan maak je kans op een diner voor vier personen, plus bijpassende wijnen. Wie wil dat nou niet?”

Ook moeten we allemaal iets op het doek schilderen graag. “Dan hopen wij een mooie plek te vinden in de bistro.”

De handtekening is al gezet.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl.

Wat opening gardenbistro Oriole
Waar The Grand, Oudezijds Voorburgwal
Wie Emmy Stoel, Raoul Meuwese, Yaron Jansen, Edwin Oudshoorn, Christine Kroonenberg, Willem Kool
Wanneer dinsdag 10 september, 16.30 tot 19.00 uur

Drank en spijs ****
Sfeer **
Hans wil best een reallife filter met #influhanser

The Grand-directeur Emmy Stoel: "Feel free! Dit is een plek waar je ongedwongen kunt genieten." Met chef Raoul Meuwese en Yaron Jansen (Food & Beverage).Beeld Hans van der Beek
Commercieel directeur Kees Hogetoorn van The Grand, couturier Edwin Oudshoorn en zijn man Nick Lynch. Hogetoorn: "Nick is het commerciële brein." Oudshoorn: "Nou..."Beeld Hans van der Beek
Schilder Pascal Scholten en Telegraafcollega Willem Kool (Stan Huygens én #lifeiskool).Beeld Hans van der Beek
Gérard van Riel (MEK en stylist Jos van den Braak. Al veel vogels gespot? Van Riel: "Dat is de eerste.”Beeld Hans van der Beek
Jaap Ozinga, Marc Duncker en Christine Noordzij van Noordzij Partners, zakenvrouw Christine Kroonenberg en Lorenzo Ledel (Vision).Beeld Hans van der Beek
Anka en Will Jansen, van Bouillon. "Wij zijn het Hard Gras van de culinaire wereld. Google maar."Beeld Hans van der Beek
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden