De Prael brouwt bier met Tony's Chocolonelysmaak

Er is hoop voor de zwaarmoedige Amsterdammer die de feestdagen even niet meer trekt: vanaf 1 januari brengt brouwerij De Prael een speciaal chocoladebier uit, gemaakt met cacao van Tony's Chocolonely.

De biertjes helpen de zwaarmoedige Amsterdammer de jaarwisseling door. Beeld De Prael, Tony Chocolonely
De biertjes helpen de zwaarmoedige Amsterdammer de jaarwisseling door.Beeld De Prael, Tony Chocolonely

Thomas Gesink, manager bij brouwerij De Prael, snapt dat niet iedereen de combinatie bier en chocolade voor zich ziet. "Maar bedenk dat pure cacao en bier allebei vrij bitter kunnen zijn. Dat past heel goed bij elkaar."

Het bier is een 'milk stout' geworden, een voornamelijk Engelse bierstijl, bekend om de donkere kleur en het lage alcoholpercentage. "Aan het bier is behalve cacao van Tony's Chocolonely ook melksuiker toegevoegd," vertelt Gesink. "Dat zorgt voor een zacht bier, met chocoladesmaak".

Een soort alcoholische chocomel dus? "Haha, nee. Het blijft een echt bier, maar de chocola is wel aanwezig."

De Prael is trots op het bier. Gesink: "Niet alle cacaobieren zijn lekker. Het is snel óf te zoet, óf te bitter. Je moet dus van goede huizen komen om het precies goed te krijgen."

Vanaf 1 januari is het nieuwe bier te verkrijgen in Amsterdamse cafés, maar ook in supermarkten. Daarom is de brouwerij druk bezig. "Onze brouwmeester kan haast geen cacao meer zien, want we zijn als een gek aan het brouwen," aldus Gesink.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden