Plus Net Open

De Pindakaaswinkel

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: De Pindakaaswinkel op Schiphol.

De Pop-Up Store van de Pindakaaswinkel op Schiphol Beeld Mats van Soolingen

Gember-zwarte peper, dadel-kaneel en de publieksfavoriet karamel-zeezout. Al deze smaken liggen voor drie maanden in het schap van de pop-upvestiging van De Pindakaaswinkel op Schiphol.

Voor vele reizigers is het concept van pindakaas al nieuw, laat staan dat je er een hele winkel mee kan vullen. Eigenaar Michiel Vos (34) en zijn team, gekleed in zwarte T-shirts met daarop 'Pindabaas', staan de toeristen enthousiast te woord.

Chilipeper-citroengras
Een vrouw stopt een dikke klodder van de chilipeper-citroengras in haar mond en vraagt licht paniekerig naar een glas water. Op het tafeltje staan gelukkig ook minder gewaagde soorten: witte chocola-pindastukjes of gewoon ­naturel.

De Pindakaaswinkel maakt alle smaken pindakaas zelf. "Het is ook heel eenvoudig te maken. Je hoeft de pinda's alleen te branden en vervolgens door een blender te halen of te malen en klaar ben je.

Voedzaam
En het is nog hartstikke voedzaam ook," zegt Vos. "Als je naar Mars gaat en pindakaas meeneemt, zou je denk ik best lang kunnen overleven."

In de VS bestond pindakaas al langer in verschillende smaken, maar de Nederlandse pindakaashype is volgens Vos ontstaan door de komst van hun winkel in de Czaar Peterstraat twee jaar terug. "De smaken die nu ook in de Albert Heijn staan, zijn op onze pindakaas geïnspireerd."

Of ze met de winkel op de luchthaven ­hopen op een internationale doorbraak? "Welnee, we willen gewoon de lekkerste pindakaas maken."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

De Pindakaaswinkel

Schiphol

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.