Professors op pad Beeld Omroep Max
Professors op padBeeld Omroep Max

De Oranjes als tv-makers: geen hit

Han Lips

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Professors op Pad.

Omroep Max heeft de Oranjes ontdekt als programmamakers. Nou ja, de kouwe kant van de koninklijke familie.

Vorige week was het prinses Laurentien die een aflevering mocht maken van het nieuwe programma Eindredactie. Vrijdag kwam meester Pieter van Vollenhoven in het veld als presentator van natuurserie Professors op Pad.

Meester Pieter is daarbij een van de professors. De rampenonderzoeker is immers ook hoogleraar Risicomanagement. Maar als presentator is hij toch vooral heel erg de heer Van Vollenhoven, de gade van prinses Margriet. Zelfs door zijn eigen gasten wordt hij met alle egards ontvangen en als vragensteller is hij zelf nog het meest aan het woord.

Het maakte Lips benieuwd welke Oranjes nog meer een Maxprogrammaatje krijgen aangeboden (Prinses Beatrix in Sterren op het Doek? Prins Bernhard in Droomhuis Gezocht?), want erg sprankelend werd het niet met beide royaltypresentatoren.

Meester Pieter hield vrijdag audiëntie op de Veluwe. Samen met de boswachter en zijn copresentator, een Wageningse hoogleraar, vond hij een schaapskooi, het vel van een adder en een zandoorwurm. Er werd opgemerkt dat het de grootste oorwurm is die we in Nederland hebben. Daarmee is hij nog steeds amper zo groot als een vingerkootje.

De zandoorwurm wordt weleens aangezien voor een schorpioen, maar dat is alleen als hij zijn rug kromt.

Verderop de zandverstuiving zei meester Pieter dingen als: "Deze driehoornmestkever ziet er van dichtbij uit als een monster, maar dat is deze kever ab-so-luut niet."

Volgens meester Pieter was het een avontuurlijke tocht. In de volgende aflevering ziet hij een salamander met een oranje buikje. Meester Pieter: "Dat spreekt me aan!"

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden