Column

De nieuwe Arie B.

THEODOR HOLMAN

Gisteren werd bekend dat Tariq Ramadan de plaats van EO-coryfee Arie Boomsma overneemt. "Ramadan is ook aantrekkelijk, gelooft ook in God en past precies binnen onze doelstellingen," aldus de EO.

Op de vraag of het geen bezwaar is dat Ramadan een islamiet is en geen christen, antwoordde de directie: "Tegen ons heeft de heer Ramadan gezegd dat hij eigenlijk een christen is, en dat is voor ons genoeg. Wij gaan er in ons wereldbeeld van uit dat we allemaal christenen zijn." Ramadan was zeer verheugd dat hij zijn werk bij de EO kan voortzetten.

Bij de EO zeggen ze dat u christen bent geworden.
Ramadan: "Het is typisch Nederlands en Europees als ik het zo zeggen mag, dat u weer alles in hokjes probeert te duwen. Natuurlijk ben ik een christen, precies zoals ik moslim ben. Ik zie niet in waarom dat niet zou kunnen."

Pardon ... Je bent óf christen óf islamiet.
"Bijbel en Koran komen veelal overeen. Natuurlijk ben ik opgevoed met de Koran, maar de Bijbel is een boek dat je in het westen kunt veronachtzamen noch ontkennen ¿ precies zoals de Koran, en daarom zie ik niet waarom ik niet bij de EO kan werken."

Maar u bent islamiet. Ontkent u dat dan?
"Ik heb daar nooit een geheim van gemaakt, zoals ik er ook geen geheim van maak dat ik christen ben. Zoiets is in verschillende Arabische landen heel normaal, alleen in West- Europa maakt men daar problemen over. Ik word er doodmoe van dat ik iedere keer weer die discussie moet voeren."

Kop op, zeg! U bent islamiet. Klaar uit.
"Uit uw woede blijkt wel hoe groot de invloed is van een racist als Wilders, die afkomstig is uit het grootste moslimland ter wereld, Indonesië, dus feitelijk ook een moslim is. Maar daar bent u hier blind voor. Trek uw bronnen na!"

Wat voor programma gaat u bij de EO doen?
"Ik wil doorgaan waar Arie is gebleven. Ik wil alternatieven aandragen voor 40 dagen zonder seks."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden