De Kaap niet langer zwakke basisschool

Basisschool De Kaap, gevestigd in de Christiaan de Weststraat in Amsterdam-Oost, staat bij de onderwijsinspectie niet langer te boek als zwakke basisschool. De school laat weten dat een recent bezoek van de onderwijsinspectie heeft uitgewezen dat er op vrijwel alle indicatoren een voldoende is gescoord.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De Kaap kwam in 2010 onder verscherpt toezicht van de onderwijsinspectie te staan nadat de school te zwak werd bevonden. Volgens de inspectie zou de kwaliteit van de basisschool toen 'belangrijke tekortkomingen' vertonen. Vooral op het gebied van kwaliteitszorg scoorde De Kaap onvoldoende.

De Kaap kwam naar aanleiding hiervan onder verscherpt toezicht. Ook Kwaliteitsaanpak Basisscholen Amsterdam (KBA) hield de basisschool goed in de gaten. In samenwerking met KBA is de kwaliteit van De Kaap aanzienlijk verbeterd, meldt de basisschool. Het verscherpte toezicht van de onderwijsinspectie is inmiddels opgeheven, waardoor De Kaap weer onder het basisarrangement valt.

De onderwijsinspectie publiceerde onlangs de meest recente lijst van zeer zwakke basisscholen in Nederland. Hierop is slechts één Amsterdamse basisschool te vinden. Het betreft hier de Evangelische Basisschool Tanisha, gevestigd in Amsterdam-Noord.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden