Plus

De jonge carrièrevrouw is bezig aan een inhaalslag

Tot hun dertigste verdienen jonge vrouwen inmiddels meer dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Die voorsprong leveren ze in zodra ze moeder worden.

Judith de Jong: 'Ik ben ambitieuzer dan mannen van mijn leeftijd' Beeld .

Vrouwen lijken bezig aan een inhaalslag als het om salaris gaat, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Tot hun 30ste verdienen vrouwen in het bedrijfsleven meer dan mannen van dezelfde leeftijd. Bij de overheid is dat zelfs het geval tot 36 jaar.

De oorzaak: jonge vrouwen zijn gemiddeld hoger opgeleid en gaan eerder werken. Overigens zijn Amsterdamse vrouwen met 40 procent nog vaker hoogopgeleid dan landelijk (24 procent).

Loonkloof
"Vrouwen halen sneller hun diploma en doen tijdens hun studie vaker relevante werkervaring op," zegt socioloog Babette Pouwels, die onderzoek doet naar de loonkloof tussen de seksen.

"Qua ervaring zijn vrouwen aan het begin van hun carrière dus in het voordeel."

Rond hun 30ste, de leeftijd dat er kinderen komen, komt er verandering in. "Jonge moeders gaan vaker parttime werken dan jonge vaders," zegt hoofd­econoom Peter Hein van Mulligen van het CBS. Parttime werken zorgt voor een loonkloof, doordat fulltimers sneller promotie maken.

Dat is echter niet het hele verhaal. Vrouwen die op papier evenveel uren maken en hetzelfde werk doen, krijgen nog altijd minder loon dan mannen.

Dat verschil is sinds 2008 wel iets kleiner geworden, maar gecorrigeerd voor deeltijdwerk, opleiding, functieniveau en ervaring verdienen vrouwen in het bedrijfsleven nog altijd 7 procent minder dan mannen. Bij de overheid gaat het volgens het CBS om 5 procent.

'Taaie rolverdeling'
Uit Brits onderzoek blijkt dat jonge moeders vaak zelf de lat lager leggen en zo minder presteren. Ook neemt hun ambitie om de top te bereiken af.

Dat vrouwen andere prioriteiten stellen, ligt aan een 'voor 2016 nog heel taaie rolverdeling', stelt vrouwennetwerk Women Inc. Anneloes Leijssen: "Vrouwen nemen twee keer zo veel zorgtaken op zich als mannen. De verdeling van zorg en werk tussen mannen en vrouwen staat al vijftien jaar stil."

Dat is volgens haar niet alleen de verantwoordelijkheid van stellen. "Het is ook aan werk­gevers om verlofregelingen onder de aandacht te brengen en de zorg- en werkverdeling van werknemers - moeders én vaders - tijdens functioneringsgesprekken te bespreken."

Ellen Rutten (40) is hoogleraar UvA en heeft een dochter Beeld Jeroen Oerlemans

Ellen Rutten

"Ik werd op mijn 36ste hoog­leraar, dat is jong, vergeleken met mannen én vrouwen. Toen ik onderhandelde over mijn salaris, heb ik me goed voorbereid, want ik wilde niet minder verdienen dan mannen. Mensen zeggen hoe knap ze het vinden dat ik fulltime werk als moeder - maar voor mijn man is dat hetzelfde, we verdelen alles evenredig. Het lijkt me lastig als je partner niet geëmancipeerd is."

Judith de Jong (28) is eigenaar gezondheidscentrum voor vrouwen Femme Beeld -

Judith de Jong

"Ik zit in een groepje vriendinnen waar bijna alle vrouwen meer verdienen dan hun vriendjes. Ik merk ook dat ik ambitieuzer ben en verder dan mijn mannelijke leeftijds­genoten. Veel van mijn cliënten die kinderen krijgen, gaan een dag minder werken. Voor veel vrouwen is het ook geen concessie, want je wilt graag bij je kinderen zijn. Misschien geldt dat straks voor mij ook wel."

Freeke Heijne (32) is advocaat en heeft twee kinderen Beeld Rink Hof

Freeke Heijne

"Vrouwen denken vaak dat ze thuis zelf alles het beste kunnen en gaan dan minder werken. Ik vertrouw dat mijn vriend het ook goed doet. Ik verdien zeker niet minder dan mijn mannelijke leeftijdsgenoten. Part­timers werken vaak meer dan ze betaald krijgen. Je kunt beter flexibiliteit vragen dan meer salaris. Ik werk fulltime omdat ik mijn uren toch wel maak, ik werk ook
's avonds en tijdens mijn verlof."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.