De Jager: Vertrouwen in Griekenland op dieptepunt

Het vertrouwen in Griekenland is tot een dieptepunt gedaald. Het is niet ondenkbaar dat er pas na de Griekse verkiezingen in april een besluit valt over een tweede reddingspakket. Dat zegt minister Jan Kees de Jager (Financiën) in een interview met het Financieele Dagblad.

Emma van der Wateren
Minister Jan Kees de Jager (Financiën). Beeld EPA
Minister Jan Kees de Jager (Financiën).Beeld EPA

De Jager twijfelt over het verstrekken van steun aan Griekenland. 'Het is duidelijk dat een aantal landen, waaronder Nederland, vorige week al heeft gezegd niet te kunnen instemmen met de afspraken omdat er onvoldoende is gedaan in Griekenland', aldus de minister in het interview. 'Aan onze voorwaarden is gewoon nog niet voldaan.'

Volgens De Jager hebben eurolanden gesuggereerd te wachten met het steunpakket tot na de Griekse verkiezingen, om met de nieuwe leiders afspraken te kunnen maken. Hij sluit daarom niet uit dat er pas na de stembusgang een besluit komt.

De kans dat Nederland een deel van zijn lening aan Griekenland niet terugkrijgt, valt niet in percentages uit te drukken, verklaart de minister. 'Risico is er altijd. Maar niks doen kost veel meer geld dan uitlenen.'

De ministers van Financiën bespraken gisteren per telefoon de toezeggingen van Griekenland, maar Athene kon de ministers toen nog niet overtuigen. Maandag zullen zij opnieuw overleggen. Dan valt volgens insiders het besluit over een reddingspakket.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden