Bezorgtest

De friet mist, met de rest maakt Par Hasard de bestelling goed

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer: frituur van Par Hasard.

De saté leek me best aan de prijs, maar is het geld meer dan waard Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Par Hasard - geïnspireerd op de traditionele Belgische frituur, met meerdere vestigingen in Amsterdam - bezorgt ook. Zondagavond vind ik een mooi moment voor friet en snacks op de bank.

Wat biedt het menu zoal?
Par Hasard zit tussen een eetcafé, restaurant en afhaalzaak in, dus er is van alles wat. Van borrelplateau tot burger, van spareribs tot steak tartare. En dan natuurlijk nog het 'snackbarassortiment'. Veel is huisgemaakt, zoals (uiteraard) de friet, het Limburgse zoervleis, de frikandellen en satésaus, maar er wordt ook ingekocht bij firma Holtkamp, zoals de kaasbitterballen en garnalenkroketjes.

Ik wil zo veel mogelijk proeven, dus ik bestel de frites zoervleis (€5,75), de huisgemaakte frikandel (€3), de draadjesvleeskroket (€3) en de garnalenkroket van Holtkamp (€3,75). De prijzen liggen hoger dan bij een gewone friettent, maar dan heb je ook wat. De man des huizes kiest de saté van kippendijen (€17,50)­ geserveerd met komkommer, kroepoek en - verrassend - ­appelmoes.

Rijden maar!
Het is zondagavond spitsuur en na een halfuur staat de bezorger al op de stoep. Netjes! Het zoervleis in een los bakje (slim bedacht, overigens), maar de patatjes die ­erbij horen zijn nergens te vinden. Ik bel twee keer naar de zaak, maar de lijn is bezet. Logisch op deze tijd, maar wel vervelend. Omdat ik de rest niet koud wil laten worden, vergeet ik de verloren friet maar. Via de bestelapp krijg ik trouwens gelukkig ­direct mijn geld terug.

Hoe smaakt de rest?
Ik weet niet waar te beginnen, want álles is lekker. De saté leek me best aan de prijs, maar is het geld meer dan waard: sappige en perfect gemarineerde kippendijen, de ingelegde komkommer stevig en precies zuur genoeg. De kroepoek is krokant en de satésaus is ­precies hoe je 'm hebben wilt. Hoewel ik de friet mis, is het zoervleis onweerstaanbaar goed. Voor dit Limburgse stoofje van rundvlees mag je me 's nachts wakker ­maken. Het is geen grote portie, maar normaliter eet je het met friet en dan lijkt het me een prima verhouding.

De draadjesvleeskroket vind ik een vondst; en hij is nog knapperig ook, wat knap is bij bezorging. Holtkamps garnalenkroket: altijd een winnaar. Tot slot de ­ontboezeming van de dag: ik lust mijn hele leven al geen frikandellen, maar deze van Par Hasard - met kip, kalf en varkensvlees - is zó lekker, dat ik er morgen nog eentje ga bestellen.

Honger gekregen? Lees hier meer bezorgtesten.

Restaurant Par Hasard
Open di-zo 14.00 tot 21.30 uur
Bestellen via UberEats, Thuisbezorgd en Deliveroo
Prijs €33 voor saté, friet, zoervleis, draadjesvleeskroket, garnalenkroket en frikandel
Aanrader? De friet mist, maar de rest maakt dat meer dan goed.

De saté leek wat aan de prijs, maar is het geld meer dan waard: sappige en perfect gemarineerde kippendijen. Beeld Monique van Loon
Voor dit Limburgse stoofje van rundvlees mag je Monique 's nachts wakker ­maken. Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden