Verse Aanvoer

De éclair gaat concurrentiestrijd met de macaron aan

Elke week maakt Foodtube een video over een restaurant of evenement in Amsterdam dat echt de moeite waard is. Deze keer in de rubriek Verse Aanvoer: Le Clair.

Café-patisserie Le Clair in de IJ-passageBeeld Foodtube

De éclair is een elegant Frans patissierproduct en een populair streetfoodartikel in Parijs. Het is al een paar maanden te koop bij Le Clair in de IJ-passage van het Centraal Station, maar sinds kort worden de verschillende éclairs van A tot Z gemaakt in de winkel zelf.

Robert Kranenborg, die participeert in Le Clair, vertelt wat de oorsprong van de éclair is en wat de concurrentiekansen van de éclair zijn ten opzichte van die andere Franse bakkerslieveling, de macaron.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden