Schuim

Dé Bingoavond van je leven, met het Songfestival als thema

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: De Conny Claire Coomen ESF Bingo.

Conny (Frits Huffnagel) en Claire (Sjoerd Knops) Coomen. Huffnagel, tijdens de ESF quiz: "Het juiste antwoord: Ik zie een ster. Het nummer dat iedere homo toch het liefste zingt."Beeld Hans van der Beek

De bingo wordt verzorgd door Conny en Claire Coomen. Dat is zo’n brainstorm waarvan je na afloop ook kon zeggen: laten we het toch maar niet doen. Conny en Claire deden het toch.

Hulde.

Aardsmeligheid en flauwe seksgrapjes zijn in deze hoek van de gayscene de spiritus. De vriendelijke uitnodiging komt trouwens van Frits Huffnagel, oud-wethouder.

Hij blijkt Conny.

Man, wat hou ik van deze stad.

Het thema vanavond is Eurovisie Songfestival, natuurlijk is het dat, komende week is het WK voetbal voor die jongens.

Ik ben wat laat en krijg een appje van Huffnagel: ‘Ben je al binnen?’

Ik excuseer me dat ik zijn entree ga missen. Hij stuurt een foto in vol ornaat. Ik: ‘Ga maar vast. Lekker ding.’

Even later stap ik Queers binnen. Huffnagel in pruik en glitterjurk op het podium: “Een applaus voor de man die nu binnenkomt. Geef hem een pilsje van me.”

Een warm bad.

Aan de wand hangt een goud ingelijst portret van Cher. Er is geen stoel onbezet. Allemaal mannen en hier en daar een vrouw met bingokaarten en stiften, volkomen serieus.

De eerste winnaar krijgt een midweek naar Sitges. Iedereen gunt hem dat, zo voelt het.

De bingo wordt regelmatig onderbroken voor een quizvraag over de lange historie van het songfestival. De vraag ontgaat me, eerlijk gezegd, maar opeens staat Kees op het podium. Bij een fout antwoord moet hij op de knieën.

Conny: “Kees gaat doen wat hij zo vaak doet, en met een beetje mazzel wordt het gefilmd.”

Kees en Frits kennen elkaar intiem, dat weet iedereen hier aan de bar.

Huffnagels entree krijg ik alsnog te zien, op meerdere telefoons. Hij playbackt Beauty never lies, van de Servische Bojana. Dat laatste heb ik moeten navragen. Bojana werd vier jaar geleden tiende.

Tijdens een pauze pols ik of dit zijn coming-out als drag is. Dat niet, het is zijn tweede, allemaal voor de lol, maar misschien wel zijn laatste keer.

Ik denk het niet, de man heeft er duidelijk lol in.

“Alleen die hakken!”

Snap ik.

Toch voelt het als een coming out in de krant en ik pink een traantje weg.

In de loop van de avond blijkt nog meer familie aanwezig. Willy Coomen, Sally Coomen, Maggy Coomen. Ze zwaaien allemaal naar de rest van de kroeg.

Nog maar een zeer onbekend ESF-fragment tussendoor dan maar. Conny: “Wie het weet, is voor mij.”

Een piepjongeman weet het.

Conny: “ Hé Bram! Dat is weer een tijd geleden.”

Je moet ervan houden. Ik doe dat.

Wat De Conny Claire Coomen ESF Bingo

Waar Queers café, Amstel

Wie Frits Huffnagel, Sjoerd Knops, Thom Goderie, Pieter Roberts, Pim Anneveldt, Kees van Endt, Suze van den Bel

Wanneer Maandag 13 mei, 20.00 tot 24.00 uur

Drank en spijs **

Sfeer *****

Hans hoorde dat Queers deze zomer moet sluiten – een vergunningsdingetje.

Thom Goderie (Shownieuws) over Kevin Riethoff (Menno Kroon): "Hij is echt de Cristiano Ronaldo van de bloembinderij."Beeld Hans van der Beek
Pieter Roberts (Patty Pam Pam), kostuummaker, ook van de zusjes Coomen, en Pim Anneveldt, winnaar van een midweek Sitges. Het is hem gegund.Beeld Hans van der Beek
Wouter Freulich, multi-student, of multi-talent, altijd goed, en Kees van Endt, lievelingetje van Conny.Beeld Hans van der Beek
Almaz (in verband met werk liever geen achternaam) wint ook een prijs: een zoen van barvrouw Pauline Vuijk.Beeld Hans van der Beek
Suze van den Bel: "Ik heb een leuke foto voor je." Bingoliefhebber Josefina Gonzales, kroegentochtmaster Richard Redeker en Suze, founder/CEO/bedenker van 'het spierbal atje'.Beeld Hans van der Beek
Schuim verslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden