Bezorgtest

De bezorgfrietjes van Mana Mana verdienen een diepe buiging

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Mana Mana.

De buit van Mana Mana. Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Er komt een vriendin lunchen die zoveel mogelijk plantaardig eet, dus zoek ik een vegetarisch/veganistisch restaurant dat iets bijzonders kan bezorgen. De keus valt op Mana Mana, een Israëlisch restaurant in De Pijp waar groenten de hoofdrol spelen.

Wat biedt het menu zoal?
Er is bijna te veel lekkers om uit te kiezen. Er zijn negen 'hoofdgerechten', al vind ik hummus met pita niet echt een hoofdgerecht, maar soit. Daarnaast nog een achttal bijgerechten, zoals pita en olijven. En falafel, wat ik dan weer eerder een hoofdgerecht vind.

De prijzen voor de hoofdgerechten liggen tussen acht en zestien euro. Of dat veel is vind ik lastig te schatten, omdat ik nog niet weet hoe groot de porties zijn, maar €7,50 voor polentafrietjes lijkt me best aan de prijs.

We zullen het zien.
Zo is het. Ik besluit vijf gerechten te kiezen: auberginefrietjes, baba ganoush, polentafrietjes, falafel en tot slot de 'psychedelic cauliflower' waar dit restaurant bekend om staat.

Al met al ben ik ruim veertig euro kwijt, bijna nog meer dan wanneer ik mijn vriendin mee uit lunchen had ­genomen. Hopelijk zijn de porties dermate groot dat ik straks nog kliekjes heb.

Rijden maar!
Na ongeveer veertig minuten belt de koerier aan met een volle tas, met daarin vijf plastic bakjes, twee porties tomatensalsa en vier (gratis) pita's. De porties zijn zeer royaal: hier kan ik zeker later nog van eten.

Restaurant Mana Mana
Open di-zo 11.00 tot 22.00 uur
Bestellen via Deliveroo
Prijs €40,10 voor vijf gerechtjes
Aanrader Vrijwel alles smaakt heerlijk en de porties zijn ruim, maar het meeste is wel érg vet.

Hoe bevalt het?
De gerechten zijn allemaal lauwwarm, wat ik bij baba ganoush niet zo erg vind, maar de polenta- en auber­gine­frietjes zijn nu wel een beetje slap. De smaken verdienen een diepe buiging. Alles is kruidig en allesbehalve saai, wel zijn ze bij de polenta nogal uitgeschoten met het zout.

En de rest?
Het tempurajasje om de auberginefrietjes doet denken aan oliebollen: best fijn, maar extreem vet. Daar moet je zin in hebben. De baba ganoush wordt geserveerd met granaatappelpitten, amandel en peterselie.

Wát een feestje. Maar let op: wederom vet. De beroemde bloemkool blijkt gefrituurd maar doet z'n naam eer aan, vooral met tahin en grapefruit erbij. De falafel had wel wat beter gekund, maar de amba (Israelische mangosaus) met fenegriek maakt veel goed.

Honger gekregen? Het Parool test vaker bezorgmaaltijden.

De polentafrietjes verdienen een diepe buiging. Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden