De beste Amsterdamse 1 aprilgrappen

Op de redactie van Het Parool zijn heel wat 1 aprilgrappen voorbij gekomen. Dit zijn de beste op een rijtje.

null Beeld anp
Beeld anp

Historisch Heinekenbier bij de Noord/Zuidlijn
De bouwers van de Noord/Zuidlijn zijn afgelopen woensdag bij toeval op een oude bierkelder van Heineken uit 1870 gestuit. Bij werkzaamheden rond de Eerste Jacob van Campenstraat en het Marie Heinekenplein zou een holle ruimte gevonden zijn. Die bleek te leiden naar een oude, vergeten kelder van de voormalige Heineken Brouwerij (nu Heineken Experience) aan de Stadhouderskade. Inclusief oud bier.

Maandag 1 april zou de Heineken Experience 50 personen de kans geven om de oude bierkelder te bezichtigen.

14-karaats gouden ei verstopt in Marnixbad
Op Tweede Paasdag wordt er volgens Stadsdeel West een 14-karaats gouden paasei verstopt in het Marnixbad. Het geluksei heeft een waarde van 1420 euro.

De actie wordt mede mogelijk gemaakt door juwelier Acerio Spatiz, die na een Google-poging onvindbaar blijkt. Het stadsdeel kwam als één van de eersten met een 1 aprilgrap, namelijk al op 18 maart.

Wie heeft meer recht op de troon dan Willem-Alexander?
Een onderzoeksgroep onder leiding van geneticus Sarah Geerards wil onderzoeken of er Nederlanders zijn die afstammen van Willem van Oranje. 'Zo iemand zou feitelijk op 30 april zelfs meer recht op de troon hebben dan Willem-Alexander', aldus Geerards.

Geïnteresseerden kunnen hun DNA laten testen door voor 1 april een hoofdhaar op te sturen naar het laboratorium van het Meertens Instituut.

Bij de naam Sarah Geerards rinkelt een belletje voor degenen die goed hebben opgelet tijdens geschiedenislessen, want hoe heette de moordenaar van Willem van Oranje ook alweer? Juist. Balthasar Gerards.

Voetbalclub WV-HEDW wordt WAV-HEDW
De troonwisseling houdt de gemoederen flink bezig, ook bij voetbalvereniging WV-HEDW. Het bestuur zou het volgende besloten hebben door een naamswijziging. 'Het is de bedoeling dat we met ingang van 2013-2014 zullen spelen onder de naam Willem Alexander Vooruit verenigd met HEDW, kortweg WAV-HEDW.'De KNVB zou er geen bezwaar tegen hebben.

'Het ligt in de lijn der verwachting dat koning Willem Alexander in het najaar de aftrap zal komen verrichten bij een wedstrijd van ons eerste elftal.' Te mooi om waar te zijn?

West organiseert eerste wachtgeldwandeling
Stadsdeel West organiseert maandag een speciale wachtgeldwandeling. Oud-bestuurders kunnen meedoen aan deze sponsorloop, waarvan de opbrengsten naar het wachtgeldfonds gaan van de gemeente Amsterdam.

Volgens het persbericht reageert oud-bestuurder Bart Olé verheugd: 'Eindelijk kan ik ik iets terug doen en ik vind wandelen nog leuk ook.' Olé staat niet alleen. 'Om alvast te wennen zullen ook Martien Kuitenbrouwer, Hetty Welschen en Godfried Lambriex, allen nu nog lid van het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel West, deelnemen aan deze jaarlijks terugkerende wandeling.'

Oost gaat raadskamer verkopen
De raadzaal van stadsdeel Oost gaat volgend jaar in de verkoop. Aangezien er vanaf maart 2014 gewerkt wordt in kleinere bestuurscommissies, zegt de raad de grote zaal niet meer nodig te hebben.

'De bestuurscommissie heeft straks 14 leden, inclusief 3 DB-leden. Terwijl de huidige deelraad 29 raadsleden telt, met daar bovenop in de raadsvergadering nog 5 DB-leden. Dus nu is een grote vergaderzaal nodig, volgend jaar niet meer', aldus raadsgriffier Frank Dexel.

Er zal gekeken worden naar andere 'interessante functies' voor de raadszaal. Volgens raadsvoorzitter Gery de Boer kan dit voorstel niet los worden gezien van de bezuinigingen.

undefined

Het ruim tweehonderd jaar oude biertje Beeld Heineken
Het ruim tweehonderd jaar oude biertjeBeeld Heineken

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden