De Avondetappe komt terug en Mart ook

De NOS gaat in 2012 toch verder met het Tour de France-programma De Avondetappe. Het kwam al even ter sprake in de uitzending van gisteravond en vandaag heeft de NOS dit bevestigd. Vanwege het succes van de huidige serie, gemiddeld 1,1 miljoen kijkers per aflevering, is besloten dat er een vervolg moet komen. En ook presentator Mart Smeets zal weer van de partij zijn.

null Beeld anp
Beeld anp

'We wijken hiermee af van ons eerdere besluit, maar de makers hebben het programma tot zo'n succes gemaakt dat we vinden dat er in 2012 een vervolg moet komen,' zo legt Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Studio Sport vandaag uit.

Inclusief Mart
Hoe De Avondetappe er volgend jaar uit gaat zien, weet Nooter niet precies. 'Wat we wel weten is dat Mart ook in 2012 een rol zal krijgen en misschien ook wel als presentator. Want mede daardoor is De Avondetappe nu juist een succes. Maar over al dit soort zaken moeten we het de komende tijd gaan hebben,' aldus Nooter op de website Mediacourant.nl.

Het moet goed nieuws zijn voor Smeets die al eerder aangaf het 'best een gek idee' te vinden dat vanavond zijn laatste Avondetappe zou zijn. Eind juni werd bekend dat de NOS-presentator vanaf volgend jaar niet langer meer in vaste dienst zou zijn, maar nog wel op freelance-basis zou worden ingehuurd. Smeets wilde zelf niet spreken van de term 'pensioen'.

Praktische redenen
Hij kondigde ook al aan niet achter de geraniums te gaan zitten. 'Ik wil gewoon doorwerken en dat gebeurt ook'. De onzekerheid over Smeets als presentator, ontstond door het feit dat hij in 2012 ook het late avond-programma tijdens de Olympische Spelen gaat presenteren.

De Spelen beginnen volgende zomer al vijf dagen na de Tour-finish. 'De presentatie van een avondprogramma tijdens de Tour én tijdens de Olympische Spelen is nauwelijks te combineren voor een en dezelfde presentator,' zegt Nooter.

Hoe of wat is dus nog niet duidelijk, maar zeker is dat fans volgend jaar weer kunnen genieten van Smeets tijdens de tour en een hoop critici zullen zich weer druk maken om de NOS-man.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden