Aldus
De Anne Frankschool maakt een Geen-Schoolkrant
Toen ook de Anne Frankschool de stekker eruit trok, voelde ouder Jurgen Flick (45) zich geroepen. Nu maakt hij de Geen-Schoolkrant.
De scholen zijn gesloten en de schoolkrant is geschrapt. Zie daar de Geen-Schoolkrant.
“Ik ben artdirector en had al sinds dit jaar de schoolkrant op mij genomen. Als je kinderen nu laat tekenen en schrijven zonder een incentive, is dat heel anders dan als ze straks met hun werk in de schoolkrant staan. Ik dacht opeens: er staat niks in de weg om die te maken.”
Wie weet maakt de schoolkrant juist nu een groeispurt.
“Ik hoop het. Als de schoolkrant wordt gelezen, weten de kinderen weer dat al die andere kinderen ook nog bestaan. Dat vind ik de charme. We zijn nog steeds de Anne Frankschool, met z’n allen.”
Ook fijne bezigheidstherapie voor u?
“Zeker, maar ik ben ook nog aan het werk. Ik heb dit voor de kinderen opgepikt. Als die niet naar school gaan, vervelen ze zich bijna meteen.”
Het schijnt dat uit verveling ook creativiteit kan voortkomen.
“Ja, absoluut. Ik probeer mijn oudste zoon zich al heel lang te laten vervelen, heel lastig met mobiele telefoons. Hij heeft het ouderwets met elkaar bellen herontdekt, dat wel.”
Wat wordt er zoal ingezonden?
“Een tekening, verhaal, gedicht, rebus of strip: alles mag. Ik heb al een paar tekeningen binnen, zoals van een raket en een elf. Eentje van Jezus aan het kruis met paaseieren eronder. Intrigerend, voor een jongen van acht. Toch?”
Alle inzendingen gaan digitaal?
“Ja. Met de post is te veel gedoe. Ik hoop dat ouders van andere scholen dit idee jatten. Iedereen kan namelijk iets met Word in elkaar plakken. De tijd waarin we ons moeten afvragen hoe we met elkaar verbonden blijven, gaat nu in.”