Interview

De ADE-week van ‘mediananny' José Woldring

Muziekprofessionals hebben tijdens Amsterdam Dance Event een ontzettend druk schema. Hoe ziet de week van ‘mediananny’ José Woldring eruit?

José Woldring Beeld privé
José WoldringBeeld privé

“Ik ben deze week op vakantie,” zegt José Woldring tijdens een telefonisch interview. “Geintje natuurlijk.”

Woldring is eigenaar van The Media Nanny en onder andere de pr-manager van Martin Garrix en David Guetta, artiesten van wereldformaat. Daarbij doet haar bedrijf de pr en communicatie voor meerdere feestorganisaties, zoals DGTL en Audio Obscura. “ADE begint, voor mijn gevoel, al twee maanden voor het daadwerkelijk plaatsvindt.”

Haar ADE-agenda in het kort? Onmogelijk. Zo ziet de week van ‘mediananny’ Woldring er in grote lijnen uit:

Kick-off

Op maandag begint de week met een kick-off met het team van The Media Nanny: discobowlen. De dinsdag bestaat vooral uit meetings met klanten uit het buitenland die al een dag eerder in de stad zijn. ‘s Avonds schuift Woldring ‘even’ aan bij een aantal kick-off borrels.

Woensdag en donderdag: voornamelijk persdagen. Journalisten doen interviews met artiesten die The Media Nanny vertegenwoordigt. Lachend: “Dat is best een planningsgebeuren, met ruim dertig artiesten.”

Op woensdag staan ook twee diners op de planning. “Meestal beland je daarna al bij een feest of een showcase. Maar ik moet zeggen: woensdag is meestal de dag dat ik nog redelijk vroeg naar bed kan.” Hoe laat dat is? “Meestal loopt alles uit en denk ik toch: oh, ik moet daar nog even mijn hoofd laten zien. Maar ik hoop rond een uur of twee in bed te liggen. Ik probeer mezelf wel een béétje te sparen, haha. Gelukkig heb ik een heel lief team dat ook overal naartoe kan.”

Gianluca Vacchi

Op donderdag komt Gianluca Vacchi aan op Schiphol. Woldring haalt hem persoonlijk op. “Ik heb hem al een tijdje niet gezien, want hij komt uit Italië. De meeste van de Nederlandse artiesten zie ik natuurlijk vaker. Het is best een gaaf gevoel om voor de artiesten uit het buitenland een soort host te zijn. Een weekje vakantie in jouw stad, zo voelt het voor hen. Iedereen dezelfde aandacht geven is trouwens best een uitdaging.”

Diezelfde dag organiseert The Media Nanny, samen met klant en feestorganisatie Audio Obscura, een eigen diner in The Loft in de A’DAM Toren. Chef-kok Nick Bril van The Jane in Antwerpen kookt een vijfgangendiner. “Daar komen zo’n honderd mensen. Mensen uit de industrie hebben ontzettend veel netwerkevenementen deze week en wij zeggen altijd: die van ons, altijd na een lange dag met meetings, moet een netwerkdiner zijn zonder dat gevoel.”

Geen mega partygirl

In de avond: twee evenementen met onder andere de labelavond van klant Joris Voorn in het Muziekgebouw aan ’t IJ. “Ik ben over het algemeen niet die mega partygirl die tot zeven uur in de club blijft, maar bij hem blijf ik altijd langer dan gepland. Voor half vijf lig ik er zeker niet in, en dan gaat de wekker weer om half tien.” Lachend: “De wekker staat al in mijn agenda.”

Visitekaartje

“Vrijdag is een spannende dag,” zegt Woldring. Martin Garrix heeft dan zijn show in de Rai. “Dat is een productie die verder gaat dan de meeste. Hij heeft zó lang aan deze show gewerkt dat het wel een ontlading is. Martijn zegt altijd: ‘Ik verlies zoveel geld op deze show, maar het is het zo waard.’ Het is natuurlijk toch je visitekaartje. Voor artiesten is dit zakelijk een belangrijke week: je moet zorgen dat je je optreden zo goed mogelijk neerzet. Programmeurs kijken namelijk of ze je voor komend jaar willen boeken.”

Op vrijdag heeft Woldring ook nog een ‘eigen’ panel, onderdeel van het conferentiegedeelte van ADE. Dat gaat onder andere over hoe je zorgt dat je in deze industrie relevant blijft. En weer over de verschillen tussen mannen en vrouwen. “Een pittige discussie, waar ik me veel mee bezig hou en mij voor inzet, onder andere door jonge, vrouwelijke dj’s te helpen.”

De zaterdag is ‘redelijk rustig’, zegt Woldring. “Maar dan ben ik ook al wel aan het einde van mijn energie.” Met vrienden en haar zoontje gaat ze naar de all ages-show van Martin Garrix. “Dat is altijd heel emotioneel. Ik ben dan heel moe en na een paar dagen weg van huis zie ik hem dan voor het eerst weer. Meestal moet ik dan, als die twee werelden samenkomen, wel een traantje wegpinken.” ‘s Avonds volgen de laatste loodjes, met nog twee evenementen, zoals David Guetta in de Amsterdam Arena.

En op zondag? “Dan stap ik op het vliegveld naar Dubai, met mijn zoontje. Een weekje herfstvakantie vieren. Heerlijk, even qualitytime, na zo’n heftige week.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden