De 5 beste plekken om de Canal Parade te zien

Niet gezegend met een grachtenpand aan de Prinsengracht? En uw vrienden ook niet? Dan wordt het dringen geblazen om de botenparade goed te kunnen zien. Dit zijn de vijf plekken met het beste uitzicht.

Lisa Peters

Vooraan heb je natuurlijk het beste zicht, en kun je met je benen over de rand zitten. Op een van onderstaande plekken is het ook goed toeven. Maar ook hier geldt: wees er op tijd bij.

1. Eenhoornsluis
Bij de smalle doorgang tussen de Haarlemmerstraat en de Haarlemmerdijk is de dansende meute dichtbij. En heel energiek, want de deelnemers zijn net van start gegaan.

2. Amstelveld
Voor wat meer ruimte gaat u naar het Amstelveld, vanaf waar de boten goed te zien zijn. Tijdens de Canal Parade begint hier het feest Our Love, met ­optredens van oude vertrouwde en nieuwe namen uit de gaywereld.

3. VIP-tribune aan de Amstel
Als u verzekerd wilt zijn van een plekje met ruim zicht op de botenparade, is de VIP-tribune op de hoek van de Prinsengracht en de Amstel de beste spot. Tussen 13:30 en 18:00 uur worden hier drankjes en hapjes geserveerd en aan het eind van de dag krijgt u een goodiebag. Een kaartje kost 125 euro.

4. Stopera

De ruime bocht waar de botenparade van de Amstel de Zwanenburgwal opvaart, is een populair stukje stad om de Canal Parade bij te wonen. Verover een plekje voor de Stopera of bij Café Amstelhoeck.

5. Café Sluyswacht
Café Sluyswacht is gevestigd in het scheefstaande zwarte sluiswachtershuisje uit 1695. Tegen het einde van de botenparade varen de tachtig boten door de Sint Antoniesluis, waaraan het terras van het pittoreske café grenst. Hier kun je de moe­gedanste meute mooi uitzwaaien.

Canal Parade: zaterdag, 14:00 uur
Begint bij het Westerdok, eindigt bij het Oosterdok

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden