Lijstje

De 5 adressen voor verse vis in Amsterdam

Dit zijn vijf goede adressen voor verse vis in Amsterdam, volgens het boek The 500 Hidden Secrets of Amsterdam.

FacebookBeeld Mossel & gin

Mossel & Gin
Mossel & Gin is gespecialiseerd in - hoe kan het ook anders - mosselen, gin en tonic. Met het restaurant wilden de initiatiefnemers het beeld van de mossel verbeteren en iets anders aan de typische zwarte stoompan toevoegen. Op het menu staan behalve mosselen ook oesters uit Zeeland, kreeft, krab en garnalenkroketjes. Mossel & Gin zit in het Westerpark en heeft een fijne patio.
Gosschalklaan 12

Vis aan de Schelde
Vis aan de Schelde is een van de beste visrestaurants van de stad. Het menu verandert elke tien weken en bestaat uit verse seizoensvis. Doordeweeks kun je er voor lunch terecht tussen twaalf uur en half drie en voor diner van half zeven tot elf uur. Wel even van tevoren boeken.
Scheldeplein 4

The Seafood Bar
Verschillende soorten oesters, fish and chips, krab of sushi: noem iets vissigs en The Seafood Bar heeft het. Alle vis is vers, smaakvol en, waar mogelijk, biologisch. De bar heeft een industriële inrichting en een open keuken aan de achterzijde. Er is een tweede locatie op Spui 15.
Van Baerlestraat 5

Kras Haring
Voor wie niet weet hoe het traditionele haringhappen gaat: pak de haring vast bij z'n staart, dip 'm in de rauwe uitjes en, als je ervan houdt, neem de eerste hap op de plek waar de kop zat. Kras Haring, een viskraam, is een uitstekende plek om er een te eten.
Wittenburgergracht

Bridges
Chef-kok Joris Bijdendijk verdiende zijn eerste Michelinster bij Bridges. Dit chique visrestaurant hoort bij The Grand Hotel. Het gebouw zelf had altijd een iets nuchterder doel: het was de stadhuiskantine. Bridges is onderdeel van de organisatie Slow Food, dat het gebruik van 'uitstervende' ingrediënten promoot, zoals bepaalde soorten rogge en kruiden.
Oudezijds Voorburgwal 197

Meer lijstjes? In het boek The 500 hidden secrets of Amsterdam zijn deze en nog honderden andere tips gebundeld.


Beeld Facebook Mossel & Gin
Beeld Facebook Visaandeschelde
Beeld Facebook The Seafood Bar Amsterdam
Kras HaringBeeld Elsbeth Tijssen
Beeld Facebook Bridges Restaurant
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden