Lijstje
De 5 adressen met lekkere bitterballen
Dit zijn vijf smakelijke adressen voor lekkere bitterballen in Amsterdam, volgens het boek The 500 Hidden Secrets of Amsterdam.
De Ballenbar
De Foodhallen in Oud-West zijn populair, waardoor het er erg druk kan zijn. Eén van de redenen om naar De Hallen te gaan zijn de bitterballen van De BallenBar. Vooral hun bouillabaissebal met Hollandse garnalen, bedacht door de met een Michelinster bekroonde kok Peter Gast, is een traktatie.
Hannie Dankbaarpassage 33
© Parool E. de Vos
De Foodhallen in Oud-West zijn populair, waardoor het er erg druk kan zijn. Eén van de redenen om naar De Hallen te gaan zijn de bitterballen van De BallenBar. Vooral hun bouillabaissebal met Hollandse garnalen, bedacht door de met een Michelinster bekroonde kok Peter Gast, is een traktatie.
Hannie Dankbaarpassage 33

© Parool E. de Vos
The Wicked Kitchen
Thorwald Voss, oftewel chef Thor, heeft zijn eigen menu van vegetarische bitterballen gemaakt, met bijvoorbeeld bitterballen met truffel of met gember en mango. Ze zijn zo populair geworden dat hij nu een fabriek heeft die de bitterballen maakt voor restaurants en bars door het hele land. De bitterballen staan uiteraard ook op het menu van Voss' restaurant The Wicked Kitchen.
Ceintuurbaan 49

© Parool M. van Soolingen
Thorwald Voss, oftewel chef Thor, heeft zijn eigen menu van vegetarische bitterballen gemaakt, met bijvoorbeeld bitterballen met truffel of met gember en mango. Ze zijn zo populair geworden dat hij nu een fabriek heeft die de bitterballen maakt voor restaurants en bars door het hele land. De bitterballen staan uiteraard ook op het menu van Voss' restaurant The Wicked Kitchen.
Ceintuurbaan 49

© Parool M. van Soolingen
Moes
In de kelder van De Appel Arts Centre zit Moes. Moes serveert 'Schipholgans' bitterballen. De ganzen worden afgeschoten om te voorkomen dat ze in vliegtuigmotoren vliegen. Het kunstenaarscollectief 'De keuken van het ongewenste dier' koopt vlees van plaagdieren van jagers en maakt er eten van, zodat het een smakelijke bestemming krijgt. Prins Hendrikkade 142

© Website De Appel Arts Centre
In de kelder van De Appel Arts Centre zit Moes. Moes serveert 'Schipholgans' bitterballen. De ganzen worden afgeschoten om te voorkomen dat ze in vliegtuigmotoren vliegen. Het kunstenaarscollectief 'De keuken van het ongewenste dier' koopt vlees van plaagdieren van jagers en maakt er eten van, zodat het een smakelijke bestemming krijgt. Prins Hendrikkade 142

© Website De Appel Arts Centre
Café-Restaurant Amsterdam
Café-Restaurant Amsterdam is gevestigd in een oud machinehuis van het gemeentelijk waterbedrijf, dat rond 1900 is gebouwd. Van binnen is het een ruimtelijk en licht café, met een industriële uitstraling. Het restaurant serveert Oma Bobs bitterballen en Holtkamp garnalenkroketten, beide uit Amsterdam.
Watertorenplein 6

© Parool M. van Schoolingen
Café-Restaurant Amsterdam is gevestigd in een oud machinehuis van het gemeentelijk waterbedrijf, dat rond 1900 is gebouwd. Van binnen is het een ruimtelijk en licht café, met een industriële uitstraling. Het restaurant serveert Oma Bobs bitterballen en Holtkamp garnalenkroketten, beide uit Amsterdam.
Watertorenplein 6

© Parool M. van Schoolingen
Café Luxembourg
Grand Café Luxembourgs bitterballen zijn de beste bitterballen van de stad. Tenminste, volgens critici wier taak het was de bitterballen van 140 Amsterdamse cafés te testen. Zowel de kalfsbitterballen van Café Luxembourg als hun garnalenkroketten zijn afkomstig van de Amsterdamse patisserie Holtkamp.
Spui 24

© Facebook Café Luxembourg
Grand Café Luxembourgs bitterballen zijn de beste bitterballen van de stad. Tenminste, volgens critici wier taak het was de bitterballen van 140 Amsterdamse cafés te testen. Zowel de kalfsbitterballen van Café Luxembourg als hun garnalenkroketten zijn afkomstig van de Amsterdamse patisserie Holtkamp.
Spui 24

© Facebook Café Luxembourg
Meer lijstjes? In het boek The 500 Hidden Secrets of Amsterdam van Guido van Eijck en Saskia Naafs zijn deze en nog honderden andere tips gebundeld.