De 10 leukste gratis activiteiten tijdens 24H Zuidoost

Stadsdeel Zuidoost beleeft aanstaand weekend haar eerste 24H Zuidoost. Op meer dan 40 locaties kunnen Amsterdammers het stadsdeel ontdekken. Het Parool selecteerde tien gratis activiteiten die je tijdens 24H Zuidoost zeker moet doen.

redactie
Oma Ietje Beeld 24h Zuidoost
Oma IetjeBeeld 24h Zuidoost

Humans of... Zuidoost!

Bekijk de foto's en verhalen van de inwoners van Zuidoost bij de foto-expostitie 'ZO! Zijn Wij' bij metrostation Kraaiennest. Tijdens de expositie worden de foto's ook getoond op de grote schermen bij station Bijlmer, de Arenaboulevard en de BuurtHuizen. Ook op de foto? Bij de pop-up foto-expositie zijn fotografen aanwezig voor een fotoshoot.

Zaterdag 12.00-18.00, Metrostation Kraaiennest, Kraaiennest 63.

'Tussen kunst en kitsch'

Benieuwd of die oude sieraden die al jaren in een doosje liggen nog wat waard zijn? Laat dan tijdens 24H Zuidoost jouw gouden en zilveren sieraden taxeren. De deskundige taxateurs van de Stadsbank van Lening kunnen je precies vertellen of die armband die je van oma hebt geërfd een kapitaal waard is. Daarnaast is er ook een goudsmid die jouw sieraden polijst en weer laat glimmen.

Zaterdag van 12.00-17.00 uur, Stadsbank, Bijlmerplein 133.

Rondleiding Pathé Arena

Leer meer over de geschiedenis van Pathé en over alles wat er achter de schermen van de bioscoop gebeurt tijdens de rondleiding in Pathé Arena. Tijdens de tour bezoek je onder andere de projectruimte van de grootste bioscoop van Nederland.

Zaterdag van 13.00-14.00 uur. Pathé Arena, Arena boulevard 600. Aanmelden via nicky.verkooij@pathe.nl. Vanaf 12 jaar.

Pathé Arena Beeld 24h Zuidoost
Pathé ArenaBeeld 24h Zuidoost

Op wereldreis in Zuidoost

Ga op reis in de Bijlmer, met ongeveer 150 nationaliteiten op 85.000 inwoners de meeste gevarieerde wijk van Amsterdam. Tijdens de Bijlmerwandeling bezoek je onder andere het monument voor de vliegramp, het Bijlmermuseum, de kunstenaars in Kruitberg, de Klusflat en de moskee.

Zaterdag van 12.30 uur tot 14.00 uur. Start vanaf station Ganzenhoef aan de Bijlmerdreef. De rondleiding is zowel in het Engels als in het Nederland, minimum leeftijd is 15 jaar.

Brouwerij Kleiburg

Zuidoost krijgt straks een eigen bierbrouwerij. In het Kleiklooster kan je tijdens 24H Zuidoost alvast proeven van het echte Amsterdamse kloosterbier dat hier gebrouwen wordt. Ook krijg je meer te horen over de plannen voor Kleiburg.

Zaterdag van 15.00-20.00 uur, Brouwerij Kleiburg, Kleiburg 29a, vol=vol.

Brouwerij Kleiburg Beeld -
Brouwerij KleiburgBeeld -

Leip! Straattaal & hiphop

Bij expo Leip! zie en hoor je hoe straattaal en hiphop met elkaar zijn verbonden. Tijdens 24H Zuidoost vertellen old school taalkoning Def P (14:00-15:00 uur) en new school nedervirtuoos RayFuego (16:00-17:00 uur) over de rol van straattaal in hiphop en leiden ze je rond door de expo.

Zaterdag van 14:00-15:00 uur en van 16:00-17:00 uur, Imagine IC,
Frankemaheerd 2. Vanaf 6 jaar.

Big Poku Lounge

Waan je in Suriname tijdens de Big Poku Lounge. Diverse siwngende Surinaamse bands brengen hun muziek ten gehore, van traditioneel en akoestisch tot modern en elektronisch. Op de markt vind je onder andere kleding, sieraden en kruiden en Surnaamse lekkernijen.

Zaterdag van 16.00-22.00 uur, Buurthuizen Zuidoost, Kraaiennest 68. Vanaf 12 jaar.

Oma Ietje bouwt een vaag feestje

Bij Koffiezaak Oma Ietje is zaterdag genoeg te beleven. Singersongwriters, soulfood van BBQ-chef Jeff en VUIGgeLUID met dj Dandle: rauwe ouwe funk, steamy soul en kaseko lobi. Wedden dat je niet stil kunt blijven staan!

Zaterdag van 16.00-00.00 uur. Oma Ietje, Heesterveld 3.

Vroege Vogels en natuurtuinen

Niet voor de uitslapers onder ons: de Vroegevogelwandeling. Om 05.30 uur staan de medewerkers van de schooltuin met verrekijkers paraat. Lekker vroeg, want dan zijn de vogels van het Bijlmerweidepark het beste te horen. Na de wandeling staat er een ontbijtje klaar. Om 09.30 opent Schooltuin Adalbert Wagner, een van de dertien schooltuinen in Amsterdam. Ga lekker picknicken terwijl de kinderen opdrachten op het natuurpad uitvoeren dat ze langs allerlei interessante plekken op de schooltuin voert.

Zondag, Vroegevogelwandeling: 05.30-06.30 uur, de schooltuin is open van 9:30 -12:00. Bijlmerweidepark, Provincialeweg 53. Voor 7 jaar en ouder. Aanmelden via:wagnerschooltuin@amsterdam.nl

Schooltuin Adalbert Wagner Beeld 24h Zuidoost
Schooltuin Adalbert WagnerBeeld 24h Zuidoost

Holy South East

Wist je dat er bij het ontwerp van de Bijlmer geen rekening werd gehouden met een eventuele kerk? Inmiddels zijn er ruim 90 gebedshuizen. Ontdek religieus Zuidoost en bezoek o.a. de Kandelaar en moskee Taibah.

Zondag 10.30-12.00 uur. Startpunt Station Ganzenhoef. De rondleiding is in het Engels en Nederlands, de minimum leeftijd is 15 jaar.

24h Zuidoost Beeld -
24h ZuidoostBeeld -

Kijk hier voor meer informatie over 24h Zuidoost en alle andere actviteiten. Speciaal voor 24H Zuidoost rijden elke 10 minuten 'hop on hop off' bussen langs centrale locaties, zoals station Bullewijk en Station Bijlmer Arena. Op vertoon van de 24H Zuidoost flyer kan gratis met deze bussen worden gereisd.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden