'Dan maar heel Defensie opheffen'

DEN HAAG - Als er bij Defensie 2,1 miljard euro wordt bespaard en dat ten koste gaat van 23.500 banen, dan kunnen ze net zo goed Defensie opheffen. Zo reageert Jan Kleian, voorzitter van de bond van defensiepersoneel Acom, op de bezuinigingsvoorstellen van ambtenaren die donderdag naar buiten zijn gebracht.

Kleian vindt dat de ideeën van de ambtelijke werkgroep kant noch wal raken. Hij weet een betere oplossing: opheffing van het hele defensie-apparaat. Defensie kost jaarlijks 8,4 miljard en dat levert dus een aardige besparing op als het verdwijnt, aldus Kleian. ''Maar ja, dan moeten ze weer een nieuwe melkkoe vinden om geld bij weg te halen.''

Zijn collega van de militaire vakbond AFMP Wim van den Burg vindt de optie van 2,1 miljard bezuinigen bij Defensie geen geloofwaardige optie. ''Als je dit doet, houd je geen serieuze krijgsmacht meer over'', aldus Van den Burg. Volgens hem slaat Nederland een slecht figuur wanneer het met een uitgeklede krijgsmacht niet meer kan voldoen aan zijn internationale verplichtingen op het gebied van veiligheid. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden