Dam tot Dam Loop, Awakenings en stadsdelen gaan voor duurzame evenementen

Tien Amsterdamse evenementenorganisaties tekenen maandagmiddag samen met de Amsterdamse stadsdelen, de Stichting Milieukeur (SMK) en Duurzaam Organiseren het convenant 'Duurzame Evenementen'.

De organisatie van de Dam tot Dam Loop is een van de evenementen die het convenant gaat ondertekenen. Beeld anp
De organisatie van de Dam tot Dam Loop is een van de evenementen die het convenant gaat ondertekenen.Beeld anp

In de overeenkomst is vastgelegd dat de evenementenorganisaties drie achtereenvolgende jaren met de app Duurzame Evenementen gaan werken en elk jaar een verbetering ten opzichte van het vorige jaar proberen te behalen.

De app bevat een interactieve lijst met vragen en criteria op het gebied van onder andere energiebesparing, afval, mobiliteit en duurzaam inkopen. Het is de bedoeling dat de tien organisaties de lijst invullen.

Dit jaar wordt de app voor het eerst ingevuld en gelden de resultaten nog als nulmeting. Wel vormen de resultaten aanknopingspunten voor het nemen van duurzame maatregelen voor een volgende editie. Alle gegevens worden verwerkt in een duurzaamheidsrapport en een plan van aanpak. Het doel is een vermindering van het energieverbruik en een vermindering van de CO2 uitstoot met 10 procent na drie jaar.

De organisatoren van de volgende evenementen ondertekenen het convenant: Dam tot Dam Loop, Amsterdam Marathon, Awakenings, Loveland Festival, Loveland Queensday, Amsterdam Open Air, Milkshake Festival, Valhalla Festival, Over het IJ Festival, Hemeltjelief, WK Nederland, Bredewegfestival en Magneet Festival.

Andere evenementen kunnen zich op een later moment nog aansluiten bij het initiatief. De overeenkomst kent een open karakter, zo laat de gemeente Amsterdam weten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden