Daklozenschrijfproject zoekt financiers

Kantlijn, schrijfproject voor dak- en thuislozen, is op zoek naar andere financiers omdat het dreigt te verdwijnen.

Loes de Fauwe
Archiefbeeld Beeld anp
ArchiefbeeldBeeld anp

Dat zegt schrijfster Christine Otten, die met Ruby Sanders de wekelijkse schrijfgroepen begeleidt in een zaal-tje in de Nassaukerk, in de Staatsliedenbuurt.

Daar komen wekelijks rond de twintig dak- en thuislozen schrijven. Dat doen ze niet therapeutisch, maar literair. De begeleiding komt van professionele schrijvers. Er worden proza en poëzie geschreven, in opdracht. Het werk wordt onder meer gepubliceerd in Z! en bij optredens.

Kantlijn werkt sinds de oprichting, zeventien jaar geleden, onder de protestantse diaconie. De schrijfgroep heeft altijd gewerkt vanuit de opzet dak-en thuislozen aan te spreken op hun talent, in elk geval op iets wat in die vaak ontspoorde levens wel goed gaat.

Veel animo
Al die jaren zijn de schrijfmiddagen, waar deelnemers van oudsher tevens eten kregen en vijf euro als extraatje, goed bezocht. En de kwaliteit van het werk, Otten zegt het niet voor het eerst, is vaak verrassend goed. Deelnemers, hier aangesproken op vaardigheden in plaats van gebreken, groeien en voelen weer trots. Otten: 'En de deelname groeit, ook omdat meer activiteiten voor deze mensen zijn afgeschaft. We zitten elke week bomvol.'

Tot nu toe droeg de diaconie bij aan de schrijfmiddag, evenals de gemeente, maar van oudsher was de grootste subsidiegever het ROC. Die bijdrage valt, als gevolg van bezuinigingen, per 1 januari 2014 weg.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden