Dagtips: Paul de Munnik gaat solo

Elke dag selecteert Het Parool de drie beste cultuurtips van de dag. Vandaag (7 maart): het nieuwe album van Paul de Munnik, een stadsgesprek over gemeenteheld en Franse crimi Le Cercle Rouge.


Redactie
null Beeld -
Beeld -

Muziek: Paul de Munnik - Nieuw
Hij stond twintig jaar samen met Thomas Acda op het podium, maar het is tijd om een nieuwe weg in te slaan. Een eigen weg. Met nieuwe liedjes.
Paul keerde terug naar zijn muzikale wortels van waaruit hij ooit begon. Blues, Rock, Pop, Folk, Chanson, het komt allemaal voorbij. Hij dook de studio in samen met Hein Offermans, David Middelhof en Patrick van Herrikhuyzen.
De Kleine Komedie (20:15)
vanaf € 10,-

Paul de Munnik Beeld anp
Paul de MunnikBeeld anp

Het Stadsgesprek: de Amsterdamse financiën
Keer op keer komen voorbeelden naar buiten van verkeerd overgemaakte bedragen vanuit de gemeente. Voormalig wethouder Lodewijk Asscher wordt verweten onvoldoende aandacht aan de problemen te hebben gegeven.
Hoe kan het dat de hoofdstad zijn financiën niet op orde heeft? Welke gevolgen heeft dat voor de Amsterdammers? En hoe nu verder? In Het Stadsgesprek licht Marijke Shahsavari (CDA, voorzitter enquêtecommissie) voor het eerst de conclusies toe.
De Balie,
Grote Zaal (20:00) € 10,-

Marijke Shahsavari Beeld Maarten Brante
Marijke ShahsavariBeeld Maarten Brante

Film: Le Cercle Rouge
De film van de Franse regisseur Jean-Pierre Melville gaat over twee dieven (Alain Delon en Gian Maria Volonte ) die samen een plan maken voor een juweliersroof. Per toeval komen de mannen met elkaar in contact. Stilzwijgend ontvouwt er een visueel kat- en muis spel tussen de oude steracteurs. Het is een crimi vanuit een Europees stilistisch oog, persoonlijk genoeg om te onderscheiden. De film is de eerste in een reeks heist-cinema.
Kriterion (22:00) € 5,-

Le Cercle Rouge Beeld -
Le Cercle RougeBeeld -

Trailer van Le Cercle Rouge

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden