Dagjes in eigen land, raften in de Pyreneeën en romantisch Kroatië: hier viert het kabinet vakantie

De Tweede Kamer ging vorige week al met reces, na deze vrijdag mag het kabinet ook. De ministers houden hun vakantieplannen bijna allemaal vrij bescheiden. Met een reis naar Indonesië is minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) verreweg de grootste 'avonturier' van de ministersploeg, gevolgd door minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken, die het ook nog een beetje exotisch aanpakt en voor 2 weken naar Marokko afreist.

Ronald Plasterk (2eL), minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, tijdens de traditionele parlementaire barbecue op 4 juli 2013. Beeld anp
Ronald Plasterk (2eL), minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, tijdens de traditionele parlementaire barbecue op 4 juli 2013.Beeld anp

De rest gaat vooral naar de gebruikelijke vakantielanden en vaak nog niet eens zo lang ook. Een paar gaan helemaal niet op reis. Minister Henk Kamp van Economische Zaken bijvoorbeeld heeft wel wat anders aan zijn hoofd: hij is druk doende met het bouwen van een huis in Overijssel. Collega Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken, die al zo vaak andere landen ziet, gaat nu eens lekker dagjes uit in eigen land.

Premier Mark Rutte houdt zijn bestemming altijd voor zich, maar laat wel weten dat er 'korte tripjes in binnen- en buitenland' op het programma staan. Komende week is hij nog aan het werk: hij gaat dan beroepshalve naar de Caribische delen van het koninkrijk, samen met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven.

Lodewijk Asscher van Sociale Zaken, tevens vicepremier, houdt zijn vakantieplannen helemaal voor zich. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, collega Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie kiezen als zo veel Nederlanders voor Frankrijk; de laatste vindt 1 week in La douce France overigens al welletjes.

Woonminister Stef Blok kiest voor een snelle stijger op de lijst van favoriete vakantielanden, het romantische Kroatië. Onderwijsminister Jet Bussemaker koerst met haar gezin richting vrienden in de aloude vakantietopper Spanje. Ook gaat ze nog een paar dagen met haar familie naar Texel. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) gaat op de sportieve toer en met haar gezin raften en bergbeklimmen in de Pyreneeën. Daarna gaat ze Barcelona verkennen en dan is het uitrusten geblazen op een rots in de zee.

Jeanine Hennis van Defensie kiest ook voor het zuiden: ze gaat 2 weken naar Italië.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden