Lezersbrieven

'Dag cruisetoerisme, met al zijn inkomsten'

Donderdag zei wethouder Kajsa Ollongren dat de cruiseterminal uit de binnenstad moet verdwijnen. Drie lezers reageren in Het Parool per brief op die mededeling.

'Het is maar hoe je geld wil verdienen aan toerisme' Beeld anp
'Het is maar hoe je geld wil verdienen aan toerisme'Beeld anp

Zelfs geen Nutellashop

Volgens wethouder Kajsa Ollongren moeten cruisepassagiers geweerd worden uit het centrum. Dat begrijp ik na even nadenken helemaal!

Cruisepassagiers, meestal rustige 60-plussers, gaan niet naar de coffeeshops. Het seksmuseum hoeft ook al niet te rekenen op grote toeloop, zelfs Nutellashops worden niet bezocht. Er worden geen bier- of ­andere fietsen gehuurd.

Deze toeristen lopen niet dronken te lallen over de Wallen. En dan worden Amsterdammers ook nog niet getergd door de rolkoffers van deze rustige toeristen, die ook nog eens bovengemiddeld veel besteden. Het is maar hoe je geld wil verdienen aan toerisme.

Rob van der Goen, Zandvoort

Rommeltje

Het blijft lachen met die wethouders van Amsterdam. Je kunt veel van ze zeggen, maar niet dat ze veel sjoege van hun werkterrein hebben. Nu weer mevrouw Ollongren (D66) die even heeft bedacht dat, als we de cruiseschepen in het Westelijk ­Havengebied laten aanmeren, dit een grote uitwerking zal hebben op de drukte in de binnenstad.

Het is er nu zo rommelig als de mensen vanaf die cruiseschepen rechtstreeks naar de Wallen en de Dam gaan.

Ik ben er ook voor het Centraal Station naar het Westelijk Havengebied te verhuizen. Al die mensen die rechtstreeks naar de Dam en de Wallen lopen. Het is zo'n rommeltje.

Ik ben er ook voor het stadhuis naar het Westelijk Havengebied te verhuizen. Al die druktemakers in dat stadhuis weg uit het centrum. Het is er nu zo'n rommeltje.

Ruud M. van Dijk, Amsterdam

180 graden

Ik ben verbijsterd dat mevrouw Ollongren voor de zoveelste keer in haar carrière een draai van 180 graden maakt. Nu opeens moet de cruiseterminal maar weg, want de toeristen lopen zomaar de binnenstad in!

Het is nog maar kort geleden dat zij hamerde op de economische voordelen van het toerisme, maar dat is nu blijkbaar niet meer van belang.

Naar de Coenhaven, uithoek onder de rook van de energiecentrale. Cruisemaatschappijen zitten hier echt niet op te wachten, de aantrekkelijkheid van Amsterdam is juist dat je als passagier in de korte tijd die je hebt gemakkelijk de Amsterdamse binnenstad kunt bezoeken.
Dag cruisetoerisme, met al zijn inkomsten als mevrouw Ollongren haar zin krijgt.

Robert de Jonker sr., Spanbroek

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden