'Dader steekpartij was zonderling en filmfreak'

Kaarsen, bloemen en knuffeldieren bij de ingang van kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde. Foto EPA/Dirk Waem Beeld
Kaarsen, bloemen en knuffeldieren bij de ingang van kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde. Foto EPA/Dirk Waem

SINT-NIKLAAS - De vermoedelijke dader van de steekpartij in Dendermonde was een gesloten zonderling, die een teruggetrokken leefde leidde, zeiden buurtbewoners en oud-collega's zaterdag.

De 20-jarige Kim D. woonde nog maar drie maanden in de Sint-Niklase deelgemeente Sinaai, waar hij een appartement huurde. ''Niemand in de buurt kende hem echt goed. Hij leefde teruggetrokken en was een zonderling'', aldus een buurvrouw die vlak naast hem woonde. Het is de buren niet bekend waar hij daarvoor woonde.

D. is sinds kort werkloos en woonde alleen in Sinaai, een deelgemeente van Sint-Niklaas, in een nieuwbouwappartement in een wijk met veel jonge gezinnen met kinderen. De buren reageerden geschokt dat de babymoordenaar zo dicht bij woonde, maar zijn opgelucht dat hij niet in de eigen, kinderrijke buurt toesloeg.

Filmfreak

De man werkte tot enkele weken geleden in een groothandel voor winkelinrichting in Bersele. Hij nam zelf ontslag, niemand weet waarom. Zijn collega's vertelden de Belgische omroep VRT dat hij een verstandige jongen is en een filmfreak.

Zijn interesse voor films verklaart volgens sommigen zijn geschminkte gezicht. Hij had zijn gezicht wit gemaakt en zijn ogen zwart. Daarmee leek hij op de figuur Joker uit de film Batman. The Joker is een psychopaat die al veel personen heeft vermoord, onder wie kinderen. Het filmpersonage en zijn vrouw hebben beide snijwonden.

The Joker

In de lokale media wordt Kim D. daarom al The Joker genoemd. Volgens geruchten zou hij ook zijn haar rood hebben geverfd, maar dat wordt door de procureur in Dendermonde ontkend. Volgens hem heeft de dader van nature rossig haar.

De procureur verklaarde de dader niet onder invloed was van drugs of alcohol toen hij aan het moorden sloeg. Voor zover bekend is hij niet ontsnapt uit een psychiatrische inrichting. Drie psychiaters gaan hem onderzoeken. De procureur zei verder dat de man geen strafblad had. Omdat de man blijft zwijgen, tast de politie in het duister over zijn motieven. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden