Video

D66 heeft kritiek op eigen begroting

D66 heeft vanavond kritiek geuit op de begroting van het stadsbestuur waarin D66 de grootste partij is. Financieel woordvoerder Paul Guldemond zei vanavond in Park Politiek dat de begroting op sommige punten te beperkt is.

Paul Guldemond Beeld Screenshot
Paul GuldemondBeeld Screenshot

In het politieke programma van AT5 en Het Parool reageerde Guldemond (D66) op de kritiek van GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink dat er in de begroting vaak indicatoren ontbreken waardoor raadsleden het stadsbestuur onvoldoende kunnen afrekenen op resultaten.

Guldemond gaf toe dat dit het geval was: 'Er zijn verschillende onderdelen van de begroting waar indicatoren compleet ontbreken.' Het probleem daarvan is volgens Guldemond dat in 2016 de gemeenteraad niet goed kan beoordelen of er wel resultaten zijn behaald met het geld dat is uitgeven in 2015. Opmerkelijk was dat Guldemond Groot Wassink zelfs ter plekke uitnodigde om gezamenlijk voorstellen in te dienen om de begroting concreter te maken. GroenLinks reageerde positief verrast.

Guldemond neemt het het stadsbestuur niet kwalijk dat de begroting nog niet aan de hoogste eisen voldoet:'De periode waarin dit college de tijd heeft gehad om het coalitieakkoord te vertalen in een begroting is vrij kort geweest.'

Bekijk de uitspraken van Guldemond in de video hieronder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden