Curatoren bevestigen beslaglegging op 'zilveren' paard Schröder

Op het toppaard London van Gerco Schröder is beslag gelegd. Dat hebben de curatoren vandaag officieel bevestigd. Het dier, goed voor tweemaal zilver op de Olympische Spelen, mag niet zonder toestemming van de Rabobank worden verkocht. De bank is één van de schuldeisers van het vastgoedbedrijf de Eurocommerce Groep, dat failliet is.

Gerco Schröder op London.Beeld anp

Eerder al was duidelijk geworden dat de beslaglegging onmiddellijk na de successen in Londen aanstaande was. Het paard, dat dezelfde naam heeft als de Britse hoofdstad, ontbrak daarom het afgelopen weekeinde bij wedstrijden in Dublin. Inmiddels is London terug op de vertrouwde stal in Lochem. Schröder mag het dier voorlopig blijven berijden.

'Voor een paard is het van levensbelang dat het in beweging blijft', zegt curator Paul Schepel desgevraagd. Het is volgens hem aan de stal in Lochem hoe hier invulling aan te geven. De beslaglegging op zich verandert daar niets aan. Schepel wil niet zeggen of London op last van de schuldeisers na zijn olympische successen enige tijd bij een Britse ruiter gestald is.

Stal Eurocommerce in Lochem is eigendom van Gevi Gorssel b.v.. Ger Visser senior, eigenaar van het bedrijf Eurocommerce, voerde volgens de curatoren eind 2011 'verschillende transacties uit waarbij Gevi Gorssel en daarmee Stal Eurocommerce betrokken zijn geweest.' Vrij vertaald kwam het daarbij waarschijnlijk op neer dat Visser senior de paarden op naam van zijn zoon zette, om ze buiten het faillissement te houden.

De curatoren zijn van mening dat de schuldeisers hierdoor werden benadeeld en draaiden samen met Rabobank belangrijke onderdelen van de transacties, waarbij ook de paarden New Orleans en Callahan betrokken waren, terug. 'De afgelopen dagen is evenwel een aantal paarden van Stal Eurocommerce op naam van een andere vennootschap van de kinderen gezet', zo verklaren de curatoren. Ook deze transactie is teruggedraaid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden