Curaçao kan nieuwe regering gaan vormen

Op Curaçao is een nipte meerderheid voor een nieuwe regering. Dat heeft informateur Glenn Camelia aan waarnemend gouverneur Adele van der Pluijm-Vrede meegedeeld.

Redactie
De aanhangers van Pueblo Soberano vieren de verkiezingsuitslagen op Curacao. Beeld anp
De aanhangers van Pueblo Soberano vieren de verkiezingsuitslagen op Curacao.Beeld anp

De meerderheid wordt bereikt doordat oudgediende Glenn Sulvaran uit de fractie van de PAR, de partij van oud-minister president Emily de Jongh-Elhage, is gestapt en een nieuwe coalitie steunt. Daarmee hebben elf parlementariërs een intentieverklaring getekend, waarmee een nipte meerderheid in de volksvertegenwoordiging wordt bereikt. In de beoogde coalitie zit de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano, de liberale partij PAIS en de christen-democratische PNP.

Sulvaran heeft gebroken met zijn partij omdat hij 'de historische verzoeningscoalitie' wil steunen, die nu voorbereid wordt. De partij van oud-premier van Curaçao, Gerrit Schotte, blijft hiermee buiten een nieuwe regering. Curaçao kent grote financiële problemen. De nieuwe coalitie wil die snel aanpakken met een zogenaamd 'takenkabinet', dat voor een korte periode nijpende problemen aanpakt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden