Update

Culinaire historie The Grand in boek

AMSTERDAM - Op de plek waar het luxueuze hotel The Grand in de binnenstad van Amsterdam huist,hebben al vijf eeuwen gastenverblijven gestaan. De geschiedenis van dit bijzondere pand, dat in de loop der tijd diverse functies kende, is nu samen met de culinaire traditie omschreven in een boek. Dat verschijnt eind deze maand ter gelegenheid van de opening van een nieuw restaurant in het hotel: Bridges Fins & Vins.

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam schreef samen met een van zijn voorgangers, Ed van Thijn, het voorwoord van het boek, aldus uitgeverij Terra Lannoo donderdag. Verder staan er dertig recepten in van de Franse topkok Aurélien Poirot. Hij vertelt ook over de culinaire geschiedenis van de Nederlandse keuken. Lise Goeman Borgesius en Quinten Lange zijn de auteurs van het boek.

In het pand aan de Oudezijds Voorburgwal zat eerst een logement voor 'princen en hooghe heeren', waar onder andere Willem de Zwijger, Maria de Medici en koning-stadhouder Willem III met zijn vrouw de nacht doorbrachten. Later werd het gebouw ingenomen door de Admiraliteit, voordat het de functie van stadhuis kreeg. Koningin Beatrix sloot hier haar burgerlijk huwelijk. Sinds The Grand er zijn intrek nam, hebben vele beroemdheden zoals Winston Churchill en Michael Jackson in het sjieke hotel gelogeerd. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden