Cruijff moe van 'gegoochel': Van Gaal gepasseerd station

Een samenwerking tussen Louis van Gaal en Johan Cruijff is definitief van de baan. Dat benadrukt laatstgenoemde vandaag nog maar eens. 'Bepaalde figuren binnen Ajax proberen dit er toch door te drukken. Ik word zo langzamerhand moe van alle politieke spelletjes', verzucht de legendarische nummer 14 in zijn column in De Telegraaf.

null Beeld

Cruijff doelt op de leden Cees van Oevelen, Marc Stuut, Dennis Bogaard, Richard Louwers, Reinier van Dantzig en Mark Geestman die samen met Piet Keizer op de laatste ledenvergadering een motie indienden om Cruijff en Van Gaal om de tafel te krijgen.

'Hoewel ik tijdens de laatste ledenvergadering een brief voor heb laten lezen, waarin ik met duidelijke argumenten heb aangegeven dat dit een gepasseerd station is, proberen bepaalde figuren binnen de club dit toch door te drukken. (...) Daarbij wordt nogal gegoocheld met een motie', zegt Cruijff.

De motie waar Cruijff op doelt werd door de meerderheid van de leden aangenomen. 'Alle mensen die ik heb gesproken en ook bij de stemming aanwezig zijn geweest, zeggen dat dit voorstel een soort van symbolisch gebaar was, maar nooit als opdracht is bedoeld.'

Hennie Henrichs heeft een samenwerking vervolgens onderzocht als voorzitter van de bestuursraad. Cruijff: 'Het is aan alle kanten negatief beoordeeld. (...) En daarmee is dit onderdeel nu volledig van de baan.'

Woensdag dienst het hoger beroep in het kort geding dat de Amsterdammers met enkele jeugdtrainer van Ajax heeft aangespannen tegen de voorgenomen besluit van de overige leden van de raad van commissarissen tot de aanstellingen van Van Gaal, Martin Sturkenboom en Danny Blind als directeuren bij Ajax.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden