Crisis leidt tot familiemoord

Op de New Yorkse beurs is de spanning te snijden. Foto AP/Richard Drew Beeld
Op de New Yorkse beurs is de spanning te snijden. Foto AP/Richard Drew

LOS ANGELES - De kredietcrisis bezorgt steeds meer mensen grote geldzorgen en leidt hier en daar tot wanhopige situaties. Zo heeft een inwoner van een dure buitenwijk van Los Angeles gisteren zichzelf en vijf van zijn familieleden om het leven gebracht, waarbij zijn financiële situatie de achtergrond zou zijn.

De dader heeft zijn moeder (70), zijn vrouw (39) en drie zoons (19, 12 en 7) neergeschoten, voordat hij een einde maakte aan zijn eigen leven. De 45-jarige man, een voormalige employé van Sony en van het accountantsbedrijf PricewaterhouseCoopers, liet een brief achter waarin hij refereerde aan financiële problemen. Hij was werkloos.

Hij kampte volgens de autoriteiten niet met geestesziekte en heeft ook nooit hulp gezocht voor mentale problemen.

De Amerikaanse hypotheekverstrekker Fannie Mae heeft besloten de hypotheek van een 90-jarige vrouw uit Akron in Ohio kwijt te schelden. Dat meldden Amerikaanse media. Addie Polk probeerde zichzelf vrijdag dood te schieten toen de politie haar uit haar huis wilde zetten.

Polk ligt in het ziekenhuis en zal waarschijnlijk snel herstellen van haar verwondingen. De vrouw lijkt ondertussen het tragische symbool te zijn geworden van de misère waarin veel Amerikanen beland zijn door de hypotheekcrisis in de VS.

Polk en haar jaren geleden overleden man kochten het huis in 1970. In 2004 sloot de hoogbejaarde een hypotheek af terwijl zij daar eigenlijk niet voor in aanmerking had mogen komen. Omdat ze niet meer aan haar betalingsverplichtingen kon voldoen, had de hypotheekverstrekker beslag laten leggen op haar huis. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden