Credit Suisse beperkt werkdruk jonge bankiers: vrij op zaterdag

Credit Suisse gaat de werkdruk van met name jongere bankiers beperken. Dat schrijft de BBC dinsdag. Werken op zaterdag is volgens de bank niet gewenst.

null Beeld epa
Beeld epa

De Zwitserse bank heeft zijn werknemers in Noord- en Zuid-Amerikaanse landen gemaand om niet te werken tussen 6 uur 's avonds op vrijdag en 10 uur 's ochtends op zondag. De maatregel maakt deel uit van een programma om het werk van vooral jongeren prettiger en minder stressvol te maken.

Het afgelopen jaar kwam er geregeld kritiek op de lange dagen die werknemers in de financiële sector moeten maken. Twee of drie etmalen doorwerken zou geregeld voorkomen onder jonge werknemers die zich willen bewijzen. Dergelijke praktijken zouden echter tot gevolg kunnen hebben dat bankiers geen heldere afwegingen kunnen maken. Bovendien zouden er goede mensen vertrekken die het ritme niet kunnen of willen volhouden.

Afgelopen zomer overleed een stagiair van Bank of America in Londen. Hij zou enkele dagen onafgebroken op kantoor hebben doorgebracht. Onderzoek wees later uit dat de jonge man, die ook leed aan epilepsie, een beroerte kreeg. Een rechter oordeelde later dat hij niet aan oververmoeidheid was gestorven, maar zijn dood schokte de financiële wereld.

Credit Suisse meldde overigens dat er verscheidene uitzonderingen kunnen voorkomen op de regel om op zaterdag niet te werken. Bovendien worden werknemers geacht ook in het weekeinde hun mail te beantwoorden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden