CPNB krijgt unieke Boekenweekcollectie

Het CPNB ontvangt binnenkort een unieke verzameling stukken en artikelen over de Boekenweek.

Eppo van Nispen tot Sevenaar Beeld anp
Eppo van Nispen tot SevenaarBeeld anp

Dankzij de onstuitbare verzamelwoede van Herman Arnolds uit Oss worden op 11 april duizenden knipsels bij het CPNB-kantoor aan de Herengracht in Amsterdam bezorgd, tezamen liefst 27 meter.

Directeur Eppo van Nispen tot Sevenaar van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek noemt de 'Collectie Arnolds' een achtste wereldwonder, waarmee zijn instituut bijzonder gelukkig is. 'Een uniek levenswerk van een even unieke man.'

Levenswerk
Arnolds liet aan het BoekBlad weten dat het besluit zijn levenswerk over te dragen niet eenvoudig was. Hij bedankte meteen de schare meelezers en -knippers die hem 35 jaar lang bijstonden. Zij verzamelden alles over de Boekenweek, de Kinderboekenweek, de maand van het Spannende Boek en alle andere activiteiten van het CPNB.

Arnolds is door zijn verzameling een bekende man in de boekenwereld. Hij schreef onder andere een boek over zijn geliefde onderwerp: De vijftig Boekenweekgeschenken, uit 1985. Hoewel hij geen 'echte' auteur is, ontvangt hij jaarlijks een uitnodiging voor het traditionele boekenbal. Zijn verzameling overtreft zelfs de collectie van de organisatie van de Boekenweek.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden