Coulante controle in voorjaarsvakantie

Een aantal Amsterdamse ouders heeft een wintersportvakantie geboekt op 14 februari. Zij gingen ervan uit dat de scholen de kalender zouden volgen van de hele regio. Foto ANP Beeld
Een aantal Amsterdamse ouders heeft een wintersportvakantie geboekt op 14 februari. Zij gingen ervan uit dat de scholen de kalender zouden volgen van de hele regio. Foto ANP

AMSTERDAM - In Amsterdam zullen de leerplichtambtenaren coulant omgaan met leerlingen die buiten de voorjaarsvakantie op wintersport gaan. De voorjaarsvakantie heeft in Amsterdam tot veel verwarring geleid.

Amsterdam behoort tot de regio Noord en daar begint de voorjaarsvakantie op 14 februari. De Amsterdamse scholen hebben echter besloten de vakantie een week later te laten ingaan, op 21 februari.

Een aantal Amsterdamse ouders heeft een wintersportvakantie geboekt op 14 februari. Zij gingen ervan uit dat de scholen de kalender zouden volgen van de hele regio.

"Wij hebben hierover veel telefoontjes gehad," zegt een woordvoerster van Bureau Leerplicht Plus in Amsterdam.

Veel van deze ouders kunnen gerust zijn: de leerplichtambtenaren zijn coulant. Als ouders aantonen dat zij niet konden weten dat de voorjaarsvakantie in Amsterdam een week later begint, mogen zij ongestoord van hun te vroege vakantie genieten. De kinderen mogen die week verzuimen.

Ouders kunnen dit aantonen met hun boekingsformulier. Als blijkt dat de school van hun kinderen de vakantiedata na de boeking heeft bekendgemaakt, hoeven de ouders zich geen zorgen te maken.

Ook gezinnen met kinderen die in verschillende regio's naar school gaan en dus niet tegelijkertijd vakantie hebben, worden niet vervolgd als zij met z'n allen op wintersport
gaan. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden